1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ville Eetvartti

Ville Eetvartti taistelee UMK:n finaalipaikasta

Suuret lavat eivät muusikkoa jännitä, vaikeampaa on vakuuttaa pieni yleisö. Ville Eetvartti lupaa, että glitteriä ei hänen päällään nähdä, vaikka Euroviisu-paikka ensi lauantain UMK-finaalissa siunaantuisikin.

Nouseeko Ville Eetvartti ensi lauantaina Helsingin jäähallin lavalle finaalikuusikossa? Kuva: YLE Keski-Suomi

Pihtiputaalaisen Ville Eetvartin, eli Ville Parkkosen voittokulku Uuden Musiikin Kilpailussa jatkui perjantaina. Tuomarit valitsivat hänet klubikeikalta kilpailun seuraavaan vaiheeseen, jossa yleisö äänestää viisi varmaa finaaliin menijää. Mikäli Ville saa tarpeeksi puhelinääniä, hän pääsee suoraan finaaliin tavoittelemaan Suomen euroviisuedustajan paikkaa.

Yleisön puhelinäänestys on käynnissä torstaihin 23.2. klo 12 saakka. Viisi eniten ääniä saanutta kilpailijaa pääsee suoraan UMK:n finaaliin. Kaksi vähiten ääniä saanutta esiintyy tuomareille vielä kerran ensi perjantaina suorassa tv-lähetyksessä ja tuomarit päättävät kumpi heistä nousee kuudenneksi finalistiksi.

Ensi lauantain huipennuksessa selviää, kuka finalisteista edustaa Suomea Euroviisuissa Azerbadzanin Bakussa.

- Tosi hyvä fiilis! Saa olla kiitollinen, että ollaan näin pitkällä. Uudet haasteet odottavat, muusikko fiilistelee voittoisan karsinnan jälkeen.

Ville Eetvartin Lasikaupunki-kappale sorvataan nyt jäähallikuntoon. Artistin mukaan biisiin lisätään hieman kitaroita ja miksausta hiotaan entistä paremmaksi.

- Aiomme kehittää myös esiintymistä, jotta yleisön olisi helpompaa päästä mukaan kappaleen tunnelmaan, hän kertoo.

Jättilava ei jännitä

Ville Eetvartti tietää, että suuren areenan haltuun ottaminen vaatii selkeyttä ja jopa röyhkeää ja häpeilemätöntä läsnäoloa. Miehellä on jo kokemusta isommiltakin areenoilta, esimerkiksi suuren yleisön keränneen Kuorosodan finaalista, jossa hän esiintyi Pihtiputaan kuoron kärkijoukoissa.

Uskomatonta kyllä, mutta kokenut laulaja osaa jännittääkin.

- Ihan ensimmäinen tuomariston edessä esiintyminen oli vaikein, siinä oli alaston olo. Muutamalle ihmiselle on hankalampaa laulaa, kuin isolle yleisölle. Olen kuitenkin edelleen se ujo pohjois-keskisuomalainen kaveri, hän myöntää.

Kilpailutilanteessa oleminen on hänelle onneksi tuttua nuoruuden urheiluvuosilta. Pukukoppirituaalejaan laulaja ei suostu paljastamaan. Voionmaan urheilulukiossa tarttuneet henkisen valmennuksen opit kuitenkin ovat edellen käytössä.

- Aloitan jokaisen päivän mietiskelyllä. Saman aion tehdä finaalipäivänä, Ville Eetvartti kertoo.

Euroviisu-lavat Putaan mies lupaa ottaa vastaan omana itsenään, jos hänet sinne lähetetään: glitteriä ei tulla kengissä näkemään.