Turisas Hämeenlinnasta kahmi palkintoja Finnish Metal Expossa

Folkmetalliyhtye Turisas Hämeenlinnasta nappasi peräti neljä seitsemästä jaossa olleesta Finnish Metal Awards -palkinnosta lauantaina Helsingissä. Finnish Metal Expo -tapahtumassa yhtye palkittiin Vuoden yhtyeenä, Vuoden albumista, Vuoden kansitaiteesta ja laulaja Mathias Nygård sai vielä Vuoden solisti -pystin. Turisas lähtee seuraavaksi kiertueelle Australiaan.

kulttuuri
Turisas
Toni Salminen

Finnish Metal Expossa Helsingissä jaettiin lauantaina vuosittaiset Finnish Metal Awards -palkinnot.

Metallimusiikin ystävät olivat parin kuukauden ajan saaneet äänestää omasta mielestään viime vuoden parhaita imperiumi.net -sivustolla. Ääniä oli kertynyt noin 20 000 kappaletta.

Yhtye nouti Vuoden 2011 yhtye-palkinnon lisäksi pystit Vuoden 2011 -albumista “Stand Up and Fight” sekä saman levyn kansitaiteesta. Laulusolisti Mathias "Warlord" Nygård nappasi lisäksi Vuoden 2011 -laulaja pokaalin.

- Kyseessä oli suora faniäänestys, eikä ääniteteollisuuden myynninedistämis- ja selkääntaputtelugaala. Vaikka me ei olla hirveästi Suomessa esillä niin fanikuntamme täälläkin on kuitenkin erittäin uskollista ja aktiivista. Kyllähän tällainen palaute on mahtavaa ja valaa uskoa siihen omaan tekemiseen - varsinkin kun niitä takaiskujakin on sen ei-aina-niin-ruusuisen tien varrelle mahtunut, kommentoi laulaja Mathias Nygård tiedotteessaan.

Turisas lähtee seuraavaksi Soundwave-festivaalikiertueelle Australiaan. Sen perään on vuorossa Pohjois-Amerikan kiertue

Lähteet: YLE Häme