1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vuonna 85 (Elokuva)

Villilään nousee 80-luvun yökerho opiskelijavoimin

Timo Koivusalon Vuonna 85 -elokuvan kuvaukset alkavat pian Tampereella ja Nakkilassa. Villilään on noussut, osin opiskelijavoimin, 80-luvun yökerho, ja tarpeistonvalmistuksen ja sisustusompelun opiskelijoilla on riittänyt kiirettä. Pitkää päivää puurtaneet opiskelijat ovat saaneet projektista korvaamatonta työkokemusta ja ammattitaitoa, eikä talvilomakaan keskeytä työntohinaa Villilän studiolla.

Vuonna 85 (Elokuva)
baarin lavastekyltti
YLE / Jari Laasanen

Nakkila- Tämä on ollut niin hieno mahdollisuus päästä osallistumaan elokuvaprojektiin, että ei siinä yksi loma missään tunnu. Eli tällä viikolla jatketaan töitä lomasta huolimatta, kertoo sisustusompelun opiskelija Hanna Hakanen.

Elokuvan keskeinen kohtaamispaikka Alabama-baari on saanut oman kylttinsä ja vanhat ravintolakalusteet ovat saaneet takasin 80-luvun hohdettaan. Lavasteissa seisoo myös nostalginen limen värinen Datsun 100A, mikä oli tuttu näky aikanaan jokaisella rännillä ja grillikioskilla.

- Opiskelijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä elokuvan tarjoamiin työtehtäviin. Päivät ovat välillä meinanneet venyä niin pitkiksi, että heitä on täytynyt tuuppia välillä kotiin lempäämään, kertoo Sataedun Nakkilan ammattiopiston apulaisrehtori Merja Kasanen.

Timo Koivusalon Vuonna 85 -elokuva saa ensi-iltansa kuluvan vuoden lopulla. Elokuvaa tähdittävät muun muassa Reino Nordin, Malla Malmivaara ja Mikko Nousiainen. Kahdeksankymmentäluvun manse-rokkareista elokuvassa nähdään mm. Martti Syrjä ja Pate Mustajärvi.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi