Torniolainen taiteilija ja opiskelijat yhteistyössä

Torniolainen kuva- ja performanssitaiteilija John Court valmistaa suurta kolmiulotteista alumiiniteosta yhdessä Lappian tekniikka-alan opiskelijoiden kanssa. Opiskelijat ovat hitsanneet ja työstäneet teosta noin kolme kuukautta.

taide
Havinnekuva John Courtin teoksesta.
Taiteilija John Courtilla on tekeillä iso kolmiuloitteinen teos.John Court

TornioRakennelma alkaa pikku hiljaa valmistua vaiheeseen, josta taiteilija Court jatkaa teoksen työstämistä.

Teoksesta tulee kolme metriä korkea ja leveä ja se muistuttaa lasten kiipeilytelinettä. Rakennelma pohjustetaan pohjamaalilla ja maalataan mustalla liitutaulumaalilla.

- Niin alustalle tulevalle alumiinilevyille kuin itse putkiin kaiverran sanoja sekä suomeksi että englanniksi. Sanat tulevat päivittäin dokumentoimistani ajatuksista taiteesta, taiteilja valaisee.

Taustalla lapsuuden kokemukset

Teoksen idea perustuu taiteilijan lapsuuden kokemuksiin.

- Lapsena vietin paljon aikaa leikkikentillä ja koulun pihalla kiipeilytelineissä leikkien, enemmän kuin itse koululuokassa. Vaikean lukihäiriöni vuoksi minut leimattiin peruskoulussa häiriköksi ilmaistessani turhautumiseni, kun en oppinut ja lähetettiin usein luokasta ulos. Lapsena kiipeilytelineissä leikkiminen viittaa minulle samanlaiseen osallistumiseen ja sitoutumiseen kuin nyt koen aikuisena taiteentekemisen, Court avaa.

Lähteet: YLE Perämeri