1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Kymenlaakso

Kotkan koulupäätökset siirrettiin valtuustolle - Kouvolassa kansalaisaloite vietiin valmisteluun

Kotkan kaupunginhallitus ei ottanut maanantaina kantaa kouluverkkoratkaisuun, vaan siirsi sen kokonaan kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Kouvolassa kouluverkkoa käsitellään uudelleen opetus- ja kasvatuslautakunnassa.

Kuva: YLE / Juha Korhonen

KOTKA Kotkan kaupunginhallituksessa ehdotus jättää kouluverkkoratkaius yksin valtuuston käsiin voitti äänestyksessä äänin 7-5. Ehdotuksen puolesta äänestivät kokoomuksen ja kristillisten edustajat sekä kolme SDP:n edustajaa.

Asian siirtämistä yksin valtuuston päätettäväksi vastusti yksi SDP:n edustaja sekä vasemmistoliiton, vihreiden ja perussuomalaisten edustajat. He olisivat halunneet esittää valtuustolle, että Tiutisen, Jäppilän ja Koivulan koulut säästettäisiin ja ainoastaan Metsolan ja Toivo Pekkasen koulujen toiminta lopetettaisiin.

Kotkan kaupunginvaltuusto tekee lopullisen päätöksen Tiutisen, Jäppilän,Koivulan, Metsolan ja Toivo Pekkasen koulujen kohtalosta 5. maaliskuuta.

Kouvolassa kansalaisaloite kaupungin kouluverkkopäätöksen kumoamiseksi lähetetään opetus- ja kasvatuslautakunnan käsittelyyn. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että asia valmistellaan niin, että se voidaan käsitellä kaupunginvaltuustossa viimeistään kesäkuun 11. päivä.