Perussuomalaiset ei paina villaisella Köyliön valtuutetun rasistisia kommentteja

Puolue ei aio painaa villaisella Köyliön perussuomalaisten valtuutetun netissä jakamia rasistisia kommentteja. Tommi Rautio antaisi mitalin Oulun pizzeriasurmaajalle. Hän perustelee kunniamerkin antamista käynnissä olevalla sodalla. Raution Facebookissa julkaisema kommentti on herättänyt laajaa ärtymystä keskustelupalstoilla.

Kotimaa
Yksityiskohta Tommi Raution nettikirjoittelusta.
Facebook / Yle Uutisgrafiikka

KöyliöPerussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei halunnut maanantaina kommentoida tapausta Yleisradiolle.

Näin Rautio kommentoi aihetta Facebookissa.

- Rasismi on sitä, että suomalaiset pitävät itseään ulkomaalaisia parempina, mutta asiahan ei ole näin. Mehän olemme huonompia, emmehän pärjää ulkomaalaisille missään tilanteessa, aina pannaan 6-0. Mitä rasismia se on? Jos x on ampuja niin kunniamerkki x:lle.

YLE Satakunta ei julkaise ampujaksi viitatun nimeä.

Raution kommenttia kritisoitiin palstalla, jonka jälkeen hän vastasi.

- Sota on jo käynnissä ja sodissa jaetaan kunniamerkkejä.

Tommi Rautio on Köyliön valtuutettu. Perussuomalaisten internet-sivujen mukaan Rautio olisi myös puolueen Köyliön osaston puheenjohtaja, mutta kyseessä on vanhentunut tieto.

Puolue ei paina villaisella

Perussuomalaisten Satakunnan piirin puheenjohtaja Seppo Torisevan mukaan Raution kommentteja ei tulla painamaan villaisella.

- Tulen ottamaan häneen itse yhteyttä jo tänään. Asiaa käsitellään sen jälkeen sekä puoluehallituksessa että piirihallituksessa. Tässä mennään laillista tietä pitkin, mutta saattaa olla, että erottamisen perusteet täyttyvät puolueen sääntöjen mukaan.

Torisevan mukaan Raution kommentit eivät ole missään nimessä hyväksyttäviä.

- Hänellä on ollut silloin tällöin lauseita, joita en itsekään aina sulata tai ymmärrä mitä hän niillä tarkoittaa, mutta tämä ylitti kaikki rajat.

Poliisi seuraa tilannetta

Satakunnan poliisi ei tämän perusteella aio käynnistää tutkintaa asiassa. Apulaispoliisipäällikkö Jussi Högman kuitenkin sanoo, että asiaa pohditaan uudelleen, jos kirjoittelusta tehdään rikosilmoitus.

Lähteet: YLE Satakunta