Pitseriassa ammuttiin kuusi laukausta

Poliisi on jatkanut Oulun lauantaisen pitseria-ammuskelun tutkintaa. Tekninen tutkinta on saatu valmiiksi ja ammuskelusta pelastuneita on päästy kuulemaan. Poliisin mukaan 24-vuotias mies ampui ravintolassa ainakin kuusi laukausta.

Teksti-TV Oulu
Kynttilöitä Pizzeria Monacon edessä Oulun Kaukovainiolla
YLE

Poliisin saamien tietojen mukaan ampuja oli mennyt normaalisti asiakkaaksi pizzeria Monacoon. Tilauksen jälkeen hän maksoi ostoksensa ja jäi odottamaan pitsaa. Mies alkoi kuitenkin ampua yllättäen pistoolilla. Hän laukaisi aseen ainakin kuusi kertaa ja ampui lopuksi itseään.

Ammuskelussa kuoli pitserian 21-vuotias yrittäjä. Lisäksi yrittäjän setä haavoittui vakavasti. Ampuja ampui myös ravintolan työntekijää kohden, mutta tämä pääsi pakenemaan paikalta vahingoittumattomana.

Motiivia selvitetään edelleen

Haavoittunut henkilö on toipumassa saamistaan vakavista vammoista ja hänet on puhutettu. Ammuskelusta pelastuneiden mukaan pitseriassa ei ollut riitaa tai sanaharkkaa vaan teko tuli kaikille yllätyksenä.

Teon motiivi ei ole edelleenkään tiedossa. Poliisi tutkii kaikki vaihtoehdot siinä määrin kuin se on mahdollista. Asia ei etene syyteharkintaan, koska rikoksesta epäilty on kuollut.

Ampujalla on rankka väkivaltatausta. Hänet tuomittiin vuonna 2006 tapahtuneesta henkirikoksesta. Mies pääsi ehdonalaiseen vapauteen lokakuussa 2009.

Lähteet: YLE Oulu