Jortikka: Uusi sytyke omalle uralle

Turkulaislähtöinen valmentaja Hannu Jortikka jatkaa tyytyväisin mielin KHL-jääkiekkojoukkue Amur Habarovskin valmentajana. Jortikka allekirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa.

urheilu

Yle Turku tavoitti Jortikan Moskovasta, minne valmentaja joukkueineen oli saapunut. Viime syksynä Jortikka siirtyi Venäjän liigaan, eikä ole katunut päätöstä tulla Venäjälle.

- Pitkä ura on takana, ja kaikkea sitä on tullut nähtyä. Tämä pesti on antanut sytykettä omalle uralleni. Jokainen päivä on erilainen, ja aina pitää varautua kaikennäköiseen. Kyllä tämä työ täällä pitää ihmisen hereillä henkisesti, Jortikka kuvailee aikaansa.

Venäjällä välimatkat ovat pitkiä, ja joukkue matkustaa peleihin pitkiäkin matkoja lentokoneella. Moskovaankin joukkue lensi 8,5 tuntia.

- Välillä toi jetlag iskee ja unet jäävät lyhyeksi. Väliin jäänyt yöuni pitää vaan yrittää kerätä takaisin. Olin äsken juuri tunnin verran kävelemässä. Tämä on osa tätä työtä ja kuuluu tähän.

Koko kaupunki Amurin menestyksen mukana

Jortikka on saanut Amur Habarovskin loistamaan tämän kauden aikana. Amur onnistui varmistamaan seurahistoriansa ensimmäisen pudotuspelipaikan jo ennen runkosarjan päätöstä. Kotikaupungissa joukkueen menestys näkyy ja tuntuu.

- Joka ainoa ottelu on loppuunmyyty. Pitää muistaa, että vaikka joukkue ei viime vuonna pärjännyt, oli yleisö viimekin vuonna joukkueen takana. Joukkue on kaupungin ja koko maakunnan lippulaiva.

Tähän mennessä joukkueella on 31 sarjapistettä enemmän kuin viime vuonna, ja kolme ottelua on vielä jäljellä ennen pudotuspelien alkua.

- Joukkue haluaa esittää omille faneilleen vain parasta, ja näin on tapahtunut. Tästä on hyvä jatkaa ensi kaudella.

Jortikka on jo jonkin verran ehtinyt miettiä tulevaisuutta ja ensi kautta.

- Tietynlainen visio minulla on. Pystyn vaikuttamaan pelaajapolitiikkaan, kaikenlaisiin harjoitusleireihin ja valmistaviin jaksoihin. Enemmänkin minun täytyy tuoda näkemyksiä seuran johdolle siitä, miten Euroopassa toimitaan. Esimerkiksi fanituotteiden myynti on ihan lapsenkengissä, ja siihen pitää seuran panostaa. Venäläiset ymmärtävät kumminkin kaupan ja rahan päälle.

Lähteet: YLE Turku