1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulun seutukunta

Tulevaisuusvaliokunta haki ideoita Oulusta

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta haki Oulun seudulta ideoita kestävän kehityksen ja uudenlaisen yritystoiminnan mahdollisuuksista.

Oulun seutukunta
Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta vieraili Oulussa 21.2.2012
Tulavaisuusvaliokunnan Harri Jaskari (kok.), Päivi Lipponen (sd.) ja Pertti Virtanen (ps.) tutustuivat oululaiseen osaamiseen.YLE

Tulevaisuusvaliokunta aloitti Oulun seudulle suuntautuneen kierroksensa tiistaina Kempeleen ekokylästä, jossa aiheena olivat pienimuotoisen energiatuotannon mahdollisuudet.

Sen jälkeen vuorossa oli tutustuminen Ritaharjun tulevaisuuden koulu sekä perehtyminen aloittelevien yritysten toimintaan. Vierailun päätteeksi kansanedustajat tutustuivat olkietanolin tuotantoon.

- Me haluamme nähdä, miten tähän startup-fiilikseen päästään ja kuinka ihmisiä voitaisiin rohkaista perustamaan yrityksiä, kertoo valiokunnan puheenjohtaja kansanedustaja Päivi Lipponen.

Tulevaisuusvaliokunta on eduskunnan erityistyöryhmä, joka ei suoraan osallistu lakien valmisteluun muiden valiokuntien tapaan. Sen tehtävänä on miettiä lähinnä tulevaisuuden kehityksen vaikutuksia yhteiskuntaan ja lainsäädäntöön sekä tuoda kansanedustajille tietoa tulevaisuuden kehitysmahdollisuuksista. Samanlaista valiokuntaa ei muiden maiden eduskunnissa yleensä ole.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi