Rasismi ei kannata salaatin teossa

Nurkkakuntaisuus ja silmien sulkeminen muulta maailmalta on iso virhe salaattia valmistaessa. Maistuvaa salaattia tehtäessä kannattaa ottaa raaka-aineita ympäri maailmaa. Erinomainen salaatti onnistuu yhdistämällä ulkomainen omena ja kotimainen leipäjuusto.

lehtisalaatti
Hyvää ruokahalua.
YLE / Juha Mäntykenttä

Lisää omintakeisuutta salaattiin saat käyttämällä puolukkaa ja timjamia.

Leipäjuustosalaatti

200 g jääsalaattia

100 g kurkkua

4 tomaattia

2 omenaa

300 g leipäjuustoa

puolukoita

Kastike

2 dl rypsiöljyä

½ dl omenaviinietikkaa

2 tl sokeria

½ tl suolaa

timjamia

Huuhdo ja revi salaatti pienemmiksi paloiksi.

Kuutioi omenat, tomaatit ja kurkku.

Paloittele leipäjuusto.

Sekoita kurkku, tomaatti, omenat ja juusto ja kaada revittyjen salaatinlehtien päälle.

Ripottele pinnalle puolukat.

Sekoita kastikeaineet keskenään ja valuta salaatti päälle.

Lähteet: YLE Lappi Juha Mäntykenttä ja martta Eeva-Maija Laurila