1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Heidi Kyrö

Laulaja Heidi Kyrö aikoo pihtailla jatkossa pyykinpesussa ja kokkauksessa

Laulaja Heidi Kyrö Hämeenlinnasta on mukana tämän vuoden Energiaperhe-kisassa. Hän kilpailee energiapihiydestä Jokeri-valmentaja Erkka Westerlundia ja kiekkolegenda Jukka Tammea vastaan. Kyrö odottaa säästöjä syntyvän erityisesti keittiössä ja pesutiloissa.

Heidi Kyrö perheineen on mukana julkimoiden värittämässä Energiaperhe-kisassa. Puolustettavana on hämeenlinnalaisten kunnia, sillä ensimmäisen kisan voitti vuonna 2012 Horilan perhe. Kuva: Riku Isohella

HÄMEENLINNA Energiayhtö Vattenfall on käynnistänyt Energiaperhe-kilpailun kolmannen kerran. Tarkoitus on, että perheet tutkailevat vuoden aikana tapojaan kuluttaa energiaa ja oppivat myös säästämään.

Hämeenlinnassa Ruununmyllyn kaupunginosassa asuvan Heidi Kyrön perheeseen kuuluu Jukka-puolison lisäksi kaksivuotias tytär Kira.

Perheen uudehkossa omakotitalossa on jo rakennusvaiheessa kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen. Heidi Kyrö uskoo että energiansäästö kohteita talosta vielä löytyy.

- Lapsiperheessä pestään tietysti koko ajan pyykkiä, ja meillä myös kokataan paljon jo ruokarajoitustenkin vuoksi. Ehkä ainakin näissä asioissa voisi säästää energiaa, Heidi Kyrö pohtii tiedotteessa.

Erkka Westerlundia ei sähkönkulutus ole huolestuttanut

Jokeri-valmentaja Erkka Westerlund myöntää, ettei sähkökulutus ole häntä aiemmin pohdituttanut. Westerlundien perhe asuu Vierumäellä sähkölämmitteisessä omakotitalossa, joten säästöä voisi syntyä lämmitystä trimmaamalla.

Kolmannen kilpailijan kiekkolegenda Jukka Tammen perhe asuu Pirkkalassa maalämmöllä lämpiävässä omakotitalossa. Tammen mukaan talon maalämpöpumppu saattaa hyvinkin olla yksi kodin suurimmista sähkösyöpöistä.

Maalämpöpumput on tutkittava ensimmäisenä

Samaa mieltä on Vattenfallin energia-asiantuntija Airi Laakkonen Vattenfallilta.

- Heidin ja Jukan maalämpöpumppuihin ja niiden toimintaan perehdymme heti aluksi, koska olen aivan varma, että sieltä löytyy säästöpotentiaalia. Myös Erkan sähkölämmitetyssä kilpailijataloudessa löytyy varmasti tehostamista.

Vuoden Energiaperhe –kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010, jolloin sen voitti hämeenlinnalainen Horilan perhe. Viime vuonna tittelin puolestaan vei urheiluvaikuttaja Toni Nieminen perheineen.