Sydänperäisen äkkikuoleman tutkijalle tunnustusta

Oulun Duodecim-seuran nuoren tutkijan tunnustuspalkinnon on saanut kardiologiaan erikoistuva lääkäri Juhani Junttila Oulun yliopistollisesta sairaalasta. Hänen pääasiallisena tutkimusaiheenaan on sydänperäinen äkkikuolema, erityisesti sen riskitekijät ja vaaran merkit.

Kustannus duodecim

Pohjolan Lääkäripäivillä jaettiin tiistaina 19. kertaa Oulun Duodecim-seuran nuoren tutkijan tunnustuspalkinto. Sen sai kardiologiaan erikoistuva lääkäri, LT Juhani Junttila Oulun yliopistollisesta sairaalasta. Hänen pääasiallisena tutkimusaiheenaan on sydänperäinen äkkikuolema, erityisesti sen riskitekijät ja vaaran merkit. Palkinnon suuruus on 4 000 euroa.

Juhani Junttila on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi Oulun yliopistosta 2007. Hän väitteli seuraavana vuonna. Oulun yliopiston lisäksi hän on toiminut tutkijana USA:ssa ja Kanadasssa.

Junttila toimii tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa, sisätautien klinikassa, erikoistuvana lääkärinä. Ensi syksynä hän aloittaa erikoistuvana lääkärinä Länsi-Pohjan keskussairaalassa Kemissä.

Pohjolan Lääkäripäivien avajaisissa jaettiin myös kaksi Oulun Duodecim-seuran myöntämää 5 000 euron tutkimusapurahaa. Ne saivat LT Janne Hukkanen ja LT Paula Kuvaja. Oulun Duodecim-seura luovutti 2 000 euron matka-apurahat tieteellisiin kongresseihin osallistumista varten LL Anna-Lotta Kaivorinteelle, LuK, LK Mika Nevalaiselle, LL Matti Penttilälle, LL Jukka Rahkolle ja FT, TtM, LK Jani Takatalolle.

Lähteet: YLE Oulu