Kankaanpään kaupungilta odotetaan lausuntoa Niinisalon henkilöstövähennyksistä

Kankaanpään kaupungilta odotetaan lausuntoa Niinisalon henkilöstövähennyksistä. Puolustusvoimat suunnittelee 70 työpaikan vähentämistä Niinisalon varuskunnasta. Kaupungilla on maaliskuun 9. päivään asti aikaa antaa lausuntonsa asiasta. Tämän jälkeen asiaa käsitellään vielä maakunnallisessa neuvottelutilaisuudessa.

Kankaanpää
YLE / Jari Pelkonen

KankaanpääNiinisalon Tykistöprikaatin henkilöstöosaston päällikkö Antti Kivelä korostaa, että vähennystarve täsmentyy suunnittelun edetessä. Hän toivoo, että lukumäärää saataisiin vielä laskettua erilaisilla järjestelyillä.

- Pääesikunnasta saadun tiedon mukaan tämä 70 koskee myös koeampumalaitoksen vähennyksiä ja sieltä on lähdössä noin 20 työpaikkaa. Tykistöprikaatista lähtisi siis maksimissaan 50 henkilöä. Tässä kuitenkin mietitään mm. henkilöstön kohdentamisia ja etätyön mahdollisuuksia, joten luvut saattavat vielä muuttua.

Kivelän mukaan Kankaanpään kaupungin antaman lausunnon määräpäivä on 9.3. Maakunnan lausuntoa odotetaan 28.3., jolloin puolustusvoimien, Satakunnan ja Kankaanpään edustajat kokoontuvat yhteiseen neuvottelutilaisuuteen. Kivelä uskoo, että lausunnoilla pysytään ainakin jossakin määrin vaikuttamaan toteutuviin vähennyksiin.

Lähteet: YLE Satakunta