Vain harva osaa pakata tissinsä oikein

Naiset valitsevat itselleen usein vääränkokoisia rintaliivejä. Liivit ostetaan sovittamatta tai sitten ympärysmitta arvioidaan liian suureksi. Ympärysmitan valinta vaikuttaa merkittävästi koko liivin istuvuuteen ja myös kuppikokoon. Kun toista mittaa pienentää, niin toinen mitta kasvaa.

terveys
rintaliivit
YLE

NakkilaJoidenkin väitteiden mukaan jopa 70 % suomalaisnaisista kulkee vääränkokoisissa rintaliiveissä. Nakkilalaisessa Virpin Meikki- ja alusasupuodissa ongelma on huomattu.

- Yleisimmin naiset valitsevat liian suuren ympärysmitan, ja siitä se sitten alkaa mennä pieleen. Jos ympärysmitta on liian iso, menevät olkaimet väärään kohtaan. Liian pieni ympärysmitta nostaa liivit takaa lapaluiden väliin, ja rinnat laskevat kohti napaa. Ja sitähän me emme halua, Virpi Nurminen toteaa.

Ympärysmitta vaikuttaa Nurmisen mukaan myös kuppikokoon.

- Suurempi ympärysmitta laajentaa myös kuppia. Käytännössä 85 B:ssä voi olla sama tilavuus kuin 75 D:ssä. Liivin materiaali toki vaikuttaa tähän, sillä materiaalit joustavat eri tavalla.

Aika on armoton

Nurmisen mukaan liivien valinnassa on muistettava myös ajan vaikutus.

- Liivit usein löystyvät ajan myötä. Naisen vartalokin muuttuu vuosien mittaan vaikka paino ei muuttuisikaan. Koko ajan tarvitaan enemmän tukea.

Miehet haluavat pitsiä

Nurminen suosittelee asiakkaille erityisesti vanukankaasta tehtyjä liivejä. Ne eivät suurenna liivejä mutta antavat niille lisätukevuutta. Kun istuva liivi on löytynyt, voi keskittyä makuasioihin.

- Toiset pitävät sileistä liiveistä, toiset pitsiliiveistä. Liiveissä on myös trendivärejä ja värien kirjo kaiken kaikkiaan todella laaja. Kun miehet hankkivat rintaliivit lahjaksi, valitsevat he yleensä punaiset pitsiliivit. Ne ovat miesten mielestä hienot, Nurminen naurahtaa.

Lähteet: YLE Satakunta