1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. muotoilu

Miljoonabloggari sparraa Lapissa

Kanadassa asuva designin moniottelija Tuija Seipell vieraili edellisen kerran Lapissa pikkutyttönä perheensä kanssa. Tällä viikolla tämä miljoonien seuraaman designblogin kirjoittaja osallistuu Rovaniemi Design Week -tapahtumaan luennotsijana ja alan nuorten lappilaisten yrittäjien kannustajana eli sparraajana.

Kuva: Sauli Antikainen / Yle

Tuija Seipell on designin moniottelija, yritysjohdon konsultti, sparraaja ja paljon muuta. Nousiaisista lähtöisin oleva nainen tunnetaan maailmalla The Cool Hunter -blogin kirjoittajana. Sivustolla on yli 2,5 miljoonaa lukijaa kuukaudessa ja Facebook-sivustoilla yli 600 000 fania. Sivuston uutiskirjellä on 180 000 tilaajaa eri puolilla maailmaa.

- Kaikki lähti siitä, kun annoin palautetta Bill Tikosille häne bloginsa surkeasta kielestä, Tuija Seipell kuvaa tilannetta kuusi vuotta sitten.

Seurauksena oli, että australialainen Tikos palkkasi Tuija Seipellin design-bloginsa kirjoittajaksi. Vielä tähän päivään mennessä Tuija ja hänen työnantajansa eivät ole tavanneet.

- Ei siihen ole ollut mitään tarvetta, yhteistyö toimii mahdottoman hyvin näin, Kanadassa Vancouverissa asuva Seipell sanoo.

The Cool Hunter -blogi ja sivustot esittelevät kulttuuria ja designia eri puolilla maailmaa. Bill Tikos ja Tuija Seipell ylläpitävät sivustoa kahdestaan.

- Emme ole trendisivusto, mutta luomme kyllä trendejä. Jos joku aloitteleva taiteilija tai design-yritys on esitelty sivuillamme, saattaa se olla heille uran nousuunlähtö ja siitä tykkään, Tuija Seipell sanoo.

Nuorten kannustaja

Tuija Seipell osallistuu Rovaniemi Design Week -tapahtuman seminaareihin viikon mittaan.

- Kiinnostavinta on yrityshautomon nuorten yritysten sparraaminen. Flatligt Films, Tahkokallio Design,Treeform, Focusflow ym. ovat mukana tässä työssä. On ihana päästä innostuneitten ihmisten kanssa työskentelemään ja katsomaan, miten voin auttaa heitä eteenpäin, Tuija Seipell toteaa.