Tuomas Holopainen: Pubikeikka Kiteellä ei ole mahdottomuus

Nightwish-yhtyeen Tuomas Holopainen latautuu Kiteellä maailmankiertuetta varten. Suurimittaiset keikat ja elokuvan teko ovat saaneet liikkeelle myös ajatukset omille ja yhtyeen juurille palaamisesta.

Tuomas Holopainen
Tuomas Holopainen.
Ilona Huovinen / Yle

KiteeTuomas Holopainen lähtee kahden vuoden keikkatauon jälkeen innolla maailman kiertueelle. Alkuvuoden ensimmäiset ja hyvin menneet keikat lupaavat hyvää.

- Yhdysvaltain keikat menivät niin hyvin kuin vain voi odottaa. Myös Karibian heviristeily oli menestys. Se oli kuin 2 500:n ihmisen lämminhenkiset kotibileet. Se oli jopa kuin lomailua, muistelee Tuomas.

Arki keikkojen välillä on mukavan leppoisaa

Nyt keikat jatkuvat maailmankiertueella Joensuu Areenassa 2.3. Tuomas Holopaisella ei näin kiertueen aattona ole mitään erityistä ohjelmaa:

- Tuossa äsken just viikkailin pyykkiä, kun oltiin bändin kanssa viikko Levillä. Eli pyykkiä on pesty. Siis hyvin arkista ja leppoisaa puuhastelua.

- Ensi viikolla on Joensuussa pari päivää PA-treenejä ennen varsinaista keikkaa, sillä meillä tulee vähän enemmän tekniikka lavalle, mitä koskaan aikaisemmin on ollut. Luvassa on liekkiosastoa ja nyt ensimmäistä kertaa scriinit koko keikan ajan esillä.

Joensuun keikka ei lupaa "kotiseutuyllätyksiä"

Vaikka kiertue alkaakin kotimaisemista, ei Tuomas Holopainen lupaa mitään ekstraa kotiyleisölle, sillä hänen mukaansa kaikki on kiertueen suurten mittasuhteidenkin takia jouduttu hiomaan hyvin tarkkaan.

- Muun muassa biisijärjestys on hiottu tarkkaan. Meillä ei siis ole varaa juurikaan improvisoida, sanoo Tuomas.

- Amerikan mantereella sen sijaan improvisointikin onnistuu paremmin, kuten myös maissa, joissa emme ole niin suosittuja kuin täällä. On tärkeää, että homma saadaan toimimaan myös intiimisti.

Pubikeikka Kiteellä ei ole mahdottomuus

Tuoma Holopainen sanoo kaipaavansa suuren maailman jälkeen myös juurilleen, joten pubikeikka Kiteellä ei ole täysin mahdotonta:

- No, miksei jossain vaiheessa. Kyllä me ollaan bändin kanssa jo puhuttu, että mitä tän kiertueen jälkeen oikein tehdään. Hommahan on jo paisunut suureksi, kun nyt ollaan tekemässä jo kokoillan elokuvaa ja jossain vaiheessa ollaan puhuttu, että pitäisikö nyt palata juurilleen.

- Nyt olemme kuitenkin innostuneita ja motivoituneita tähän, että katsotaan nyt tämä tie loppuun ja katsotaan sen jälkeen, mitä tulee, pohdiskelee Tuomas Holopainen.

Keikkaa tehdään lähivuodet - elokuva valmistumassa omaan tahtiin

Nightwish-yhtye on sopinut keskenään, että keikka tehdään ainakin alkuvuoteen 2013 saakka. Elokuvan osalta Tuomas kertoo saaneensa ensimmäiset efektoidut kohtaukset eilen. Huhti- toukokuun vaihteessa elokuvan pitäisi olla valmis.

Elokuvan päätymistä elokuvateattereihin Holopainen sen sijaan ei osaa vielä ennustaa.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala