Poliisi epäilee tanssinopettajia lukuisista seksuaalirikoksista Pirkanmaalla

Pirkanmaan poliisilaitos on tutkinut viikkojen ajan epäilyjä vakavista seksuaalirikoksista, jotka ovat kohdistuneet useisiin alaikäisiin tyttöihin ja naisiin. Pirkanmaalaisen tanssikouluyrityksen työntekijöistä kolmea on kuultu syylliseksi epäiltynä ja heistä kaksi on vielä tutkintavankeudessa.

Kotimaa
Rikoskomisario Jari Kinnunen työhuoneessaan Pirkanmaan poliisilaitoksella.
Yle

Poliisin mukaan toiminta on jatkunut pitkään. Nyt poliisin tiedossa oleva aikaisin tapahtuma on vuodelta 2009.

Teot ovat saaneet alkunsa useimmiten yrityksen omien tanssisalien kautta. Opettajia käyttävät myös lukuisat muut Pirkanmaalaiset liikuntayritykset, jotka tarjoavat Zumbaa tai muita latinalaisia tansseja asiakkaille. Tutkinta ulottuu Tampereen lisäksi Nokialle ja Ylöjärvelle.

Tällä hetkellä rikosnimikkeinä on mm. raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, pakottaminen seksuaaliseen tekoon, pahoinpitely ja laiton uhkaus.

Poliisi ei ole aiemmin halunnut tiedottaa asiasta tutkinnallisista syistä ja suojatakseen asianomistajia.

Tutkinnanjohtaja: pöyristyttäviä tekoja

Tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen pitää paljastunutta rikosepäilyä poikkeuksellisena ja pöyristyttävänä.

- Nämä ovat rikoksia, joista on erittäin vaikea tulla kertomaan poliisille, koska uhri tuntee usein häpeää.

- Seksuaalirikosasioista on erittäin vaikea puhua. Epäiltyjen toiminta on aiheuttanut uhreille paljon mielipahaa ja muun muassa kouluhankaluuksia, sanoo Kinnunen.

Asian tultua julki poliisi pyytää kaikkia, jotka ovat kokeneet joutuneensa seksuaalirikoksen kohteeksi, ottamaan yhteyttä poliisiin asioiden selvittämiseksi.

Kinnunen kertoo, että keskiviikkoillan aikana on tullut yksi uusi rikosilmoitus asiaan liittyen.

Poliisi lupaa, että asiaa tutkivat lapsiin kohdistuneiden rikosten sekä seksuaalirikosten tutkintaan perehtyneet poliisit ja jokainen yhteydenotto voidaan ohjata tutkinnassa mukana oleville naispoliiseille.

Poliisiin voi ottaa yhteyttä joko sähköpostilla (pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun)) tai virka-aikana numeroon 050-3137391.

Lähteet: YLE Tampere