1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Kampparit kultajahtiin ilman poppakonsteja

Jääpallon Bandyliigan pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona. Runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Kampparit on Botniaa vastaan musertavan ylivoimainen suosikki. - Jos keksitään jotain uusia poppakonsteja pudotuspelien alla, niin siinä saatetaan mennä jo metsään, miettii Kimmo Huotelin.

Kuva: YLE / Lasse Laitinen

Runkosarjassa Kampparit runteli Botniaa kahteen otteeseen runsasmaalisesti. Vieraissa kauden alussa Kampparit voitti Botnian 7-2 ja loppukaudesta kotikentällään Hänskissä 12-1.

Jääpallon Bandyliigassa runkosarjan kolme parasta saivat valita puolivälierävastustajansa sijoille 5-8 sijoittuneista joukkueista.

Jokaiselta pelaajalta kysyttiin mielipidettä puolivälierävastustajasta ja joukkue päätyi yksimielisesti valitsemaan Botnian.

- Tottakai me lähdetään suosikkina tähän sarjaan ja kun pelataan omalla tasollamme niin kyllä me Botnia voitetaan, miettii Kamppareiden kokenut Kimmo Huotelin.

Botniaa vastaan pelattavan puolivälieräsarjan alla Kamppareiden terveystilanne ei ole paras mahdollinen. Poskiontelon tulehduksesta kärsivän Joonas Kakriaisen lisäksi poissa ovat polvivammojen vuoksi Joni Maaranen ja Mikko Hyvönen.

Tavoitteena mestaruus

Mikkelin Kamppareiden tämän kauden yksiselitteinen ja reippaasti ääneen lausuttu tavoite on voittaa Suomen mestaruus. Viime kausi päättyi katkeraan finaalitappioon kotikentällä Mikkelissä, jossa Helsingin IFK juhli mestaruutta rangaistuslaukauskisan jälkeen.

Kimmo Huotelinin harteille nostettiin hopeisen mitalin lisäksi epäonnensoturin viitta, sillä mies epäonnistui rangaistuslaukauksessaan varsinaisen peliajan loppuhetkillä sekä mestaruuden ratkaisseessa rangaistuslaukauskilpailussa.

- Kyllä se kieltämättä harmitti silloin mutta jätti onneksi sellaisen kivan kipinän, luotaa Huotelin viime keväisiä tapahtumia.

Runkosarjan Kampparit voitti suorastaan ylivoimaisesti kärsien ainoastaan yhden tappion. Pudotuspelien alla kokenutkin pelimies vertyy.

- Kyllä siinä on erilainen kutina kun ei saa hävitä. Nyt pelataan ainoastaan voitosta ja ainoastaan voitoilla on merkitystä, miettii Huotelin paisuttelematta pudospelien maailmaa sen enempää.

Huotelin luottaa rutiinien voimaan

Pudostuspelien ylle on rakenneltu myytti kaiken muuttavista kevään isoista peleistä, missä kaikki on mahdollista. Huotelin kuitenkin luottaa omien rutiiniensa toistamiseen.

- Itse olen oppinut siihen, että on tärkeää opetella heti alkukaudesta tietyt rutiinit ja pysyä niissä. Jos keksitään jotain uusia poppakonsteja pudotuspelien alla, niin siinä saatetaan mennä jo metsään, toteaa Huotelin.

Bandyliigan välieriin selviää kahdella voitolla. Toinen osaottelu pelataan lauantaina Helsingissä ja kolmas ottelu tarvittaessa sunnuntaina Mikkelissä.