1. yle.fi
  2. Uutiset

Tavastian legendaarinen ovimies on poissa

Hyvästi, Pokla. Rockia ja hyvää palvelua rakastava Suomi heräsi tänään suru-uutiseen: Tavastia-klubin legendaarinen ovimies Pokla on poissa.

kulttuuri

Yli kaksi vuosikymmentä Suomen tärkeimmän rock-klubin ovella tekisi kenestä tahansa legendan, mutta Pokla todella ansaitsi tuon määreen, ei vähiten persoonallisuudellaan. Pokla oli sen ajan kasvatteja, jossa työt tehtiin hyvin, olipa se työ mitä tahansa. Ja se näkyi Tavastialla joka ilta.

Olipa sisään tulossa ensikertalainen 18-vuotispäivänään tai Tavastialla vuosikymmeniä soittanut muusikko, oli vastaanotto aina sama; reilu, henkilökohtainen ja huumorin sävyttämä. Pokla osasi lohduttaa niin sydämensä särkenyttä fania kuin liikaa takahuonejuomaa nauttinutta soittajaakin. Hän otti tilanteen aina huomioon, eikä koskaan nolannut asiakasta. Hänen kanssaan oli vaikea riidellä, mutta jos niin sattui käymään, helppo sopia.

Moni jää kaipamaan Poklaa, isoa miestä. Itse toivon meidän kaikkien Poklaa kaipaavien kykenevän joku päivä siirtämään joitakin hänen ominaisuuksistaan omaan käyttäytymiseemme. Miten kohdata ihminen?

Sitä on vaikea tajuta, miten niin suuri sydän voi lakata sykkimästä.

Lähteet: YLE Helsinki / Jari Mäkäräinen

Lue seuraavaksi