Eva Wahlström valmistautuu uransa tärkeimpään otteluun

Loviisalaislähtöinen Eva Wahlström ottelee ensimmäisenä suomalaisnaisena ammattinyrkkeilyn Euroopan mestaruudesta. Ottelu järjestetään Espoossa maaliskuun lopussa.

urheilu
YLE

PorvooEva Wahlström on voittanut amatöörina muun muassa kymmenen peräkkäistä Suomen mestaruutta, neljä Pohjoismaiden mestaruutta sekä EM-hopeaa ja -pronssia.

Ammattilaisena Wahlström on otellut vuodesta 2010 lähtien. Takana on kahdeksan ottelua, joista seitsemän Wahlström on voittanut. Kolme voittoa on tullut tyrmäyksellä.

Tuleva ottelu on Wahlströmin uran tärkein ottelu, mutta Wahlström ei halua ottaa ottelusta turhia paineita.

- Mulla on tällä hetkellä tosi hyvä fiilis ja vahva itseluottamus. Valmistaudun otteluun huolellisesti, kuten mihin tahansa muuhunkin otteluun. Yritän olla ottamatta paineita ja vain nauttia tästä, koska onhan tämä siistiä, Wahlström nauraa.

Wahlström treenaa nyt kaksi kertaa päivässä, kuutena päivänä viikossa.

Ensimmäinen erä kiikarissa

Vastustajalla, unkarilaisella Agota Ilkolla, on samantyyppinen ammattilaistausta kuin Eva Wahlströmilläkin. Muuta vastustajasta ei sitten juuri tiedetäkään.

- En tiedä ikää, en tiedä pituutta, eikä hänen otteluistaan löydy minkäänlaista kuvanauhaa, että tämä on vähän hassu tilanne.

Wahlström kuitenkin toteaa, että yleensä jos lähtötilanne on ollut tasaväkinen, on hän itse vienyt voiton. Wahlström ei ole kuitenkaan halunnut vielä sen enempää miettiä ottelun lopputulosta, ottelun jälkeisistä suunnitelmista puhumattakaan.

- Mietin vain sitä ottelun ensimmäistä erää. Pitää ensin hoitaa se ottelu eikä lähteä haaveilemaan, että mitä sen jälkeen, Wahlström toteaa.

Uraansa Wahlström aikoo kuitenkin jatkaa niin kauan, kun kuntoa riittää.

Wahlström harjoitteli torstaina Porvoossa BoxingCompanyn salilla.

Lähteet: YLE Helsinki / Hanna Terävä