1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kainuu

Kainuun tietotekniikka-alalla on huippunoste

Kainuusta on kehittymässä merkittävä tietotekniikka- ja viestintäteknologia-alan keskittymä. Tieteen tietotekniikan keskus CSC ja maailmanlaajuinen tietokoneyhtiö IBM ovat pikku hiljaa käynnistämässä toimintojaan Kajaanin Renforsin rannan konesalipuistossa.

Kainuu
Kainuun ICT-alan yritykset ja toimijat verkostoituivat torstaina Kajaanissa.YLE / Minna Heikura

KainuuTyötä ICT-alan menestyksen eteen on tehty useita vuosia. Suuret kansainväliset toimijat tuovat nostetta nostetta tulevaisuudessakin, sanoo toimialajohtaja Marko Kanniainen Kainuun Edulta.

- Nämä yrityksethän ovat tunnettuja ympäri maailmaa... ja tämä tarkoittaa sitä, että näillä yrityksillä on todella suuri vetovoimavaikutus koko Kainuulle ja ict-toimialalle. Kyllä mä nään, että se on ehdoton edellytys, että me saadaan kasvua tänne.

Kansainvälisten asiakkuuksien karttoittamista ja houkuttelua jatketaan Kainuuseen edelleen. Tammikuussa julkitullut IBM:n tulo Renforsin rannan konesalipuistoon on etenemässä niinkuin pitää. Ratkaisujohtaja Jukka Hopearuoho kommentoi asiaa lyhytsanaisesti.

- IBM:n näkökulmasta projekti on edennyt suunnitelman mukaisesti. Konseptisuunnittelut ovat valmiita ja seuraavaksi teemme yksityiskohtaisia suunnitteluja. Olemme tyytyväisiä yhteistyöhön.

Rekrytoinnit käynnistyvät

Renforsin rantaan sijoittuvan Tieteen tietotekniikan keskus CSC:n suunnitelmat ovat puolestaan jo miltei toteutusasteella, kertoo CSC:n tietohallintojohtaja Tero Tuononen.

- Parhaillaan viedään loppuvaiheeseen EU-kilpailutusta, jonka tuloksena Suomeen saadaan uusi, merkittävä superkoneinfrastruktuuri ja konesalitoimittaja. Keväällä alkaa paikallisen organisaation rakentaminen. Varsinaisen teknisen ryhmän rekrytointi alkaa lähiviikkoina ja sitten aloitetaan toimitilojen rakentaminen.

Kainuun Edun Kanniaisen mukaan Kainuusta on tekijöitä ict-alalle.

- Varmaan joihinkin tehtäviin jo löytyy ja toivotaan, että saadaan alueen ulkopuoleltakin tänne hyviä hakijoita. Osa työntekijöistä löytyy jo nyt.

Lähteet: YLE Kainuu

Lue seuraavaksi