Oramo BBC:n ylikapellimestariksi

Kapellimestari Sakari Oramo on valittu Britannian yleisradioyhtiö BBC:n sinfoniaorkesterin ylikapellimestariksi. Hän ottaa vastuun orkesterista vuoden alussa. Uusi nimitys ei vaikuta Oramon tehtäviin Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa.

Sakari Oramo
Sakari Oramo johtaa Radion sinfoniaorkesteria Finlandia-talossa
Sakari Oramo johtamassa Radion sinfoniaorkesteria.Jyrki Valkama / YLE

KokkolaBritannian yleisradioyhtiön ylikapellimestarin tehtävät hän ottaa vastaan ensi vuoden alussa. Ensimmäisen kerran hän johtaa orkesteria BBC:n Proms-festivaalin konserttisarjassa.

Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin taiteellisen vastuun hän ottaa vastaan niin ikään ensi vuoden alussa.

Oramon tuorein yhteistyö BBC:n sinfoniaorkesterin kapellimestarina on viime vuoden lokakuulta, jolloin hän johti orkesteria Lontoossa, ohjelmassa oli Sibeliuksen sinfonioita.

Oramo on toiminut 1998 - 2008 Birminghamin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina ja musiikillisena johtajana.

Hän on johtanut orkestereita muun muassa Chigacossa, Bostonissa, Berliinissä ja New Yorkissa.

Tällä hetkellä Oramo toimii Yleisradiossa Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Oramon kymmenes ja viimeinen kausi päättyy hänen siirtyessään BBC:hin.

Hän on myös yksi Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin neljästä kapellimestarista. Oramo on kuulunut koko Kokkolan oopperan toiminnan ajan sen kantaviin voimiin ja vastannut oopperaorkesterin johtamisesta.

BBC-nimitys ei vaikuta jo aiemmin tehtyyn sopimukseen, jonka mukaan ensi syksynä hän ottaa myös orkesterin ohjelmistovastuun taiteellisen johtajana.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa