Vain kotimaisiin luottava Riihimäki Rock tuo lavalle Sleepy Sleepersit

Riihimäellä ei ensi kesänä kuulla ulkomaisia artisteja kesäkuun lopulla soivassa Riihimäki Rockissa. Sen sijaan kotimaisessa kattauksessa ei tingitä. Perjantain kärkinimi on Apocalyptica, ja lauantaina lavalle kipuaa Mato Valtosen ja Sakke Järvenpään luotsaama Sleepy Sleepers.

Riihimäki
Sleepy Sleepers
Sleepy Sleepers

RiihimäkiRiihimäellä messupuistossa viidettä kertaa 29. - 30. kesäkuuta järjestettävä Riihimäki Rock ei tuo kansainvälisiä nimiä lavalle.

Tapahtuma luottaa tyystin kotimaisiin nimiin.

- Päätettiin että mennään ohjelmistolla, jossa on kotimaasta lähestulkoon kymmenen kärkinimeä, Suomen lipun väreissä siis, tiivistää festivaalia uutena nimenä vetävä Kalle Keskinen Loud n' Live Promotions Oy:stä.

Perjantain kärkinimenä on vähän kotimaassaan keikkaileva Apocalyptica, ja lauantaina illan päättää Mato Valtosen ja Sakke Järvenpään luotsaama Sleepy Sleepers. Suomi-rockin veteraaneihin kuuluvan bändin uskotaan vetävän paikalle monenikäistä yleisöä. Yleisötavoite on 12 000 - 14 000 kävijää viikonlopun aikana.

Muita esiintyjiä Riihimäellä ovat Petri Nygård, Chisu, Kaija Koo, Erin, Klamydia, Happoradio, Fintelligens, Herra Ylppö ja Ihmiset sekä entisten Tik Tak -neitojen Empun ja Nooran ympärille koottu Alavala-yhtye.

Keväällä tulee vielä 2 - 3 nimeä lisää.

- Ulkomaalaisten kanssa kulut ovat ihan toista luokkaa ja kaikenlainen muu vaivannäkö. Heille ei kelpaa valitettavasti samanlaiset olot kuin meikäläisille yhtyeille, hymähtää paikallispromoottori Mikko Hanson.

Festivaalilippujen hintoja ei koroteta, vaikka järjestäjien mukaan keikkapalkkiot ja tekniset kulut ovatkin nousseet. Järjestäjät ovat saaneet ohjelmatoimistoilta paljousalennusta kun osin samat nimet kiertävät kesän aikana useita saman järjestäjän festivaalia.

Loud n' Live Promotions Oy järjestään Riihimäki Rockin lisäksi ensi kesänä kahdeksan muuta festivaalia Hämeenlinnassa, Helsingissä, Oulussa, Tampereella, Turussa ja kaksi Seinäjoella.

- Päinvastoin päivälippujen hintaa vähän lasketaan, ja se on sen ansiota kun me pystytään kahdeksan tapahtumaa niputtamaan. Samassa palaverissa pystytään kahteen tapahtumaan buukkaamaan esiintyjät. Se antaa meille etuja myös tekniikan ostojen osalta, myöntää Kalle Keskinen.

Keskisen mukaan festivaali toivoo kesällä voivansa tehdä HAMKin avulla yleisötutkimuksen, josta kävisi ilmi kuinka paljon Hämeenlinnaan muualta tullut festivaaliyleisö jättää rahaa kaupunkiin.

Lähteet: YLE Häme