Liikunnallista hiihtolomaohjelmaa tarjolla Kymenlaaksossa

Perjantaina on vihoviimeinen koulupäivä ennen hiihtolomaa. Kymenlaaksossa lomailijoille on tarjolla hiihdon, luistelun ja uinnin ohella myös elokuvia ja museonäyttelyitä.

talviloma
Punakypäräinen tyttö kiitää rinnettä ylös lasketteluhissillä
YLE / Anna Huittinen

KymenlaaksoHiihtoloman kunniaksi Kouvolassa on tarjolla liikuntapainotteisia tapahtumia: jäädisco, kynttiläuintia ja laskettelua. Kotkassa hiihtolomatoimintaa on tarjolla muun muassa uimaloissa ja jäähalleissa. Liikunnan uuvuttamat voivat vaihtoehtoisesti piipahtaa Merikeskus Vellamon näyttelyissä tai osallistua erilaisiin työpajoihin. Haminassa latuyhteys Uuperiin on avattu, ja laskettelurinteiden kahvio on lomaviikolla auki koko päivän.

Iitissä innokkaimmat voivat aloittaa lomanvieton jo sunnuntaina laturetken merkeissä. Lapsille ja nuorille järjestetään retki Serenaan, disco, jääleikkejä ja Perheiden Heinlahtipäivä. Pyhtäällä koululaisille järjestetään hiihtolomakino, jossa esitetään muun muasssa vauhdikas animaatio "Dino seikkailee", kotimainen koiraelokuva "Myrsky" ja "Ace Ventura Jr".

Virolahden ja Miehikkälän asukkaat voivat puolestaan osallistua Koko perheen hiihtopäivään Suur-Miehikkälässä sunnuntaina 26.2. kello 9-15 välisenä aikana. Lähtö laduille tapahtuu Suur-Miehikkälän seuratalon kodalta, ja kodassa on myös mahdollisuus makkaranpaistoon.

Lukiolaisten loma kuluu lepäillen

Tatu ja Arttu Kouvolan yhteiskoulun lukiosta arvelevat hiihtoloman kuluvan lähinnä lepäillessä ja äidinkielen koulutehtävien parissa. Pulkkamäki tai perinteinen hiihto ei pojille maistu, mutta laskettelu innostaa enemmän.

- Laskettelemaan saatan ehkä lähteäkin. Mielakkakin kelpaa, ei siinä ole mitään vikaa, tuumii Arttu.

Tatu aikoo vierailla sukulaistensa luona, mutta muuten pojat pysyttelevät lähinnä kotosalla tai ulkoilevat ystäviensä kanssa. Musikaalisilla pojilla riittää aikaa myös kitaransoitolle.

- Ajateltiin joskus perustaa kavereiden kanssa bändi, mutta sen enempää ei olla vielä suunniteltu, kertoo Tatu.

Ylimääräiset lomapäivät edellyttävät omaa aktiivisuutta

Kaikkien perheiden lomasuunnitelmat eivät osu juuri hiihtolomaviikolle. Lisäksi perheet saattavat ottavat ylimääräisiä vapaapäiviä lomien yhteyteen pidempää lomamatkaa varten. Valkealan yläkoulun rehtorin Pauli Pölösen mielestä on hyvä, että perheet lomailevat yhdessä. Ylimääräiset lomapäivät vaativat koululaiselta kuitenkin lisäponnisteluita muiden mukana pysymiseksi.

- Oppilailta vaaditaan aktiivisuutta ja vastuuta ikäkauden mukaisesti. Huoltajankin tulee tiedostaa, että asioita täytyy opiskella kotona pikkuisen enemmän ennakkoon tai matkan jälkeen, muistuttaa Valkealan yläkoulun rehtori Pauli Pölönen.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Katariina Luoma