Oitin harkkotehtaan raunioille rakennetaan uutta tehdasta vauhdilla

Hausjärven Oittiin valmistuvan uuden harkkotehtaan rakennustyöt ovat nyt kiivaimmillaan. Saint-Gobain Weberin harkkotehdas paloi käyttökelvottomaksi viime vuoden heinäkuussa, jonka jälkeen Oittiin päätettiin rakentaa uusi tehdas.

Teksti-TV Häme
Oitin harkkotehdas tulipalon jälkeen
Harkkotehdas tuhoutui Hausjärven Oitissa purkukuntoon.YLE / VIlle Välimäki

HausjärviUuden tehtaan rakennustyöt ovat edenneet runkovaiheeseen. Myös kone- ja laiteasennukset ovat käynnistyneet, kertoo rakennusprojektin projektijohtaja Juhani Ahonen.

- Työjärjestelyjen ja aikataulun noudattamisen kannalta on erittäin tärkeä saada työt sujumaan niin kuin on suunniteltu. Kyllä me tässä alkukesästä itse kuvittelemme ja ainakin vielä tällä hetkellä uskomme, että olemme aloittamassa tuotantoa.

- Tämänpäiväinen tilanne on se, että kone- ja laiteasennukset ovat päivälleen aikataulussa. Rakennusurakassa joiltakin osin ollaan vajaa viikko myöhässä johtuen parin viikon takaisista pakkasjaksoista, Ahonen luonnehtii.

Harkkojen valmistusta on pystytty Oitissa jatkamaan alueen vanhimmassa tehdasrakennuksessa, johon palo ei vaikuttanut. Töitä on tehty kolmessa vuorossa. Tehdas työllistää 15 työntekijää ja uuden tehdasrakennuksen työmaa parhaimmillaan jopa 60 työntekijää.

Lähteet: YLE Häme