Kalevalan mitalla kanteleita ja kirkonkelloja

Kalevalan mitalla -festivaali järjestetään nyt toisena vuonna peräkkäin. Tapahtumia on Joensuussa, Kontiolahdella ja Outokummussa.Tänä vuonna tarjolla on aiempaa enemmän kansainvälistä meininkiä. Esiintyjiä tulee muun muassa Venäjältä ja Intiasta.

Kalevala
Muusikko Egor Strelnikov kanteleineen
Venäläisen Egor Strelnikovin erikoisalaa ovat muun muassa ortodoksiset hengelliset laulut.Kalevala -festivaali

Festivaali alkaa lauantaina 25. helmikuuta venäläisen Egor Strelnikovin kantelekonsertilla. Tämän jälkeen tarjolla on harvinaista herkkua, kun taiteilija soittaa Joensuun ortodoksisen kirkon kelloja.

- Tämä on ensimmäinen kerta Suomessa ja itseasiassa koko läntisessä Euroopassa, kun ortodoksikirkon kelloja soitetaan osana esitystä, kertoo festivaalin vastaava tuottaja Hannele Autti.

Lapsiakaan ei ole ohjelmassa unohdettu, sillä tarjolla on satutunteja Kontiolahden ja Lehmon kirjastoissa sekä koululaisille ilmainen päivänäytös elokuvasta Eetu ja Konna elokuvateatteri Tapiossa

Kirjastoissa tapahtuu muutakin, sillä tanssitaiteilijoiden Pia Lindyn ja Titta Courtin Talk talk tanssikiertueet ovat nähtävillä Kontiolahden, Reijolan, Outokummun, Joensuun ja Hammaslahden kirjastoissa peräkkäisinä päivinä 27.2. alkaen

- Suurinta suosiota odotetaan lauletuille museokierroksille tai Hiljaisen yön lumikenkäilylle, joka tulee olemaan mukavan rauhallinen kokemus. Lumikenkäilemään lähdetään lauantaina 3. maaliskuuta Pakkahuoneelta kohti Vainoniemen rantasaunaa, jossa meillä on myös muuta ohjelmaa luvassa illan aikana, kertoo Hannele Autti.

Festivaali on kestää 4. maaliskuuta, ja osa tapahtumista on ilmaisia.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Timo Piik