Hääpuvut ja sormukset ovat puhjenneet väriloistoon

Kotiremontoija voi hämmästyä kuinka monta valkean sävyä hänellä on valittavaan. Morsiamille valkoisen sävyerot ovat tähän saakka olleet pieni päänvaiva, mutta nyt värikartta on levinnyt laajalle hääkysymyksissäkin. Värejä löytyy niin vihkiparin puvuista kuin sormuksista.

sormukset
Värilliset kivet yleistyvät myös vihkisormuksissa. Timanttejakin saa nykyään mustana.YLE / Katja Oittinen

KajaaniHääpuvun sovitukseen kannattaa tulla ensimmäisen kerran jo kuukausia ennen hääpäivää, sanoo Irina Kesti kajaanilaisesta morsiuspukuliikkeestä.

- Se, mitä alunperin on ajatellut, ei välttämättä olekaan tyylillisesti sopiva. Vaihtoehtoja löytyy, ja ajan kanssa niitä on helpompi käydä läpi. Nykyään morsiuspuvun valmistajat jättävät saumavaraa melko hyvin pukuihin, niin että nopeallakin aikataululla mieluisan puvun isontaminen tai pienentäminen onnistuu.

Häämuoti tuo väriä morsiamelle

Morsiamen värit löytyvät puvun helmasta tai vyöstä, ja myös sormukseen voi valita värillisen kiven. Jaana Makkonen kertoo, että kymmenen vuoden aikana vihkisormukset ovat paitsi saaneet väriä myös kokoa.

- Monesti mieli muuttuu täällä liikkeessä, vaikka olisikin katsottu kapeampaa ja pienempää kiveä vihkisormukseen. Sormus ostetaan kuitenkin loppuelämäksi, ja se on paljon enemmän kuin pelkkä sormus.

Isompi sormus myös kustantaa enemmän, mutta lopullisen päätöksen tekee Makkosen mukaan aina morsian.

- Kun vaihtoehtoja pääsee vertailemaan, se mieluisin löytyy. Ja myös viime tingan ostajille on aina löytynyt se haluttu sormus.

Myös kuviin halutaan lisää kirjoa

Valokuvausliikkeeseen ollaan yleensä hyvissä ajoin yhteydessä häitä järjestettäessä, mutta...

- Joskus morsiuspari on tupsahtanut liikkeeseen, ja sanonut, että kuva tarvittaisiin. Aina se on saatu järjestymään, valokuvaaja Risto Mäläskä hymyilee.

Mäläskä sanoo, että digikuvaus antaa rajattomat mahdollisuudet toteuttaa hääkuvaus.

- Eikä enää otateta vain hääkuvaa, vaan koko päivä halutaan muistaa ikuisesti kuvien kautta.

Kajaanissa järjestetään Häät 2012 -tapahtuma sunnuntaina 26.2. Ravintola Wanhalla Kerholla.

Lähteet: YLE Kainuu / Katja Oittinen