Kemi aikoo puolittaa työttömyyden

Kemi aikoo puolittaa työttömyytensä kolmessa vuodessa erityisen projektin avulla. Kehittämisjohtaja Allan Mikkola kertoo, että taustalla on huoli Kemin korkeasta työttömyydestä. Kaupungintalolla on pohdittu, miksi Kemin työttömyys on korkeammalla tasolla kuin muissa Meri-Lapin kunnissa sekä maassa keskimäärin. Erityisesti nuoret halutaan mukaan työelämään.

Teksti-TV Perämeri
Asiointia TE-toimistoissa yritetään vähentää nykyisestä mm. verkkopalveluja kehittämällä.
YLE

Projektin kohderyhmänä ovat kaikki kemiläiset alle 25-vuotiaat työttömät sekä kaikki osatyökykyiset ja erityispalveluja tarvitsevat kemiläiset työttömät. Kaupunki hakee parhaillaan projektipäällikköä vetämään hanketta. Kehittämisjohtaja Allan Mikkola on pohtinut ongelman taustoja.

- Meillä on ehkä koulutuksessa puutteita ihmisillä ja syrjäytymistä on aika paljon. On kestämätön tilanne, että 15 prosenttia meidän ihmisistä työttöminä. Me olemme miettineet, miten näitä ihmisiä saataisiin töihin, Mikkola kertoo.

Pohdinta on johtanut projektin kehittämiseen. Sen tavoitteena on puolittaa työttömyys vuoteen 2015 mennessä. Tähän kuuluvat kaikki alle 25-vuotiaat nuoret. Heitä on työttöminä noin 220. Näistä ihmisistä on tarkoitus saada ammatillisiin opintoihin noin 40 prosenttia, erityispalveluilla avoimille työmarkkinoille noin 40 prosenttia.

- Loput on tässä meidän kartoituksessa määritelty, että he ovat haluttomia tai kyvyttömiä. Nyt katsotaan, että miksi on tällaista, Mikkola pohtii.

Lähteet: YLE Perämeri