Isälle ehdollista lasten kurituskasvatuksesta

Neljää lastaan kurittaneen isän ehdollinen vankeustuomio pysyi Rovaniemen hovioikeudessa. Mies itse katsoi kasvattaneensa lapsiaan sallituissa rajoissa.

Ehdollinen vankeus

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut neljän lapsensa pahoinpitelystä tuomitun miehen rangaistusta. Mies vaati hovioikeudessa syytteiden ja vahingonkorvausvaatimusten hylkäämistä. Hovioikeus velvoitti isän maksamaan myös noin tuhat euroa oikeudenkäyntikuluja.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus langetti vuoden 2011 marraskuussa oulaistelaismiehelle kolmesta pahoinpitelystä ja lievästä pahoinpitelystä 50 päivää ehdollista vankeutta. Lisäksi käräjäoikeus velvoitti 41-vuotiaan isän maksamaan lapsilleen 1 100 euroa vahingonkorvauksia.

Mies kiisti käräjäoikeudessa pahoinpitelysyytteet ja katsoi kasvattaneensa 3- 13 -vuotiaita lapsiaan sallituissa rajoissa. Mies oli muun muassa töninyt kolmevuotiasta lasta, joka oli loukannut nenänsä. Lisäksi hän oli tukistanut 8- ja 10-vuotiaita lapsiaan ja käynyt käsiksi 13-vuotiaaseen. Lapsille oli aiheutunut kivun lisäksi mustelmia.

Lähteet: YLE Oulu / Tiina-Leena Kurki