1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Vuoden Porokokki -kisan finalistit valittu

Pororuokien taitajia etsivän Vuoden Porokokki -kisan finalistiparien nimet ovat selvillä. Vuoden Porokokki -kisa ratkeaa Rovaniemellä 23.–24. maaliskuuta käytävässä finaalissa.

Ensimmäistä kertaa Rovaniemellä järjestettävään kisaan on hakijoiden joukosta valittu kuusi parasta kokkiparia, jotka kohtaavat perjantaina 23.3. käytävässä semifinaalissa ja lauantaina huipentuvassa finaalissa.

Rovaniemen Kehitys Oy ja Lapin Keittiömestarit ry etsivät yhdessä vuoden 2012 parhaita porokokkeja.

Kilpailun tuomaristo karsi loppukilpailijat ennakkoon käydyn reseptikilpailun avulla.

- Jo reseptikilpailun taso oli hyvä. Karsitut finalistit olivat onnistuneet yhdistämään pohjoisen raaka-aineet, luovuuden ja hivenen leikkimielisyyttä annoksiin, Lapin Keittiömestarit ry:n sihteeri Martti Kotakorva sanoo.

Kilpailujoukkueissa on kaksi henkeä. Hakuvaiheessa tehtävänä oli laatia resepti neljälle hengelle, jonka pääraaka-aineena oli poronmaksa ja porojauheliha. Annoksessa tuli olla myös kastike ja kaksi lämpimän ruoan lisäkettä. Muutoin raaka-aineet olivat vapaavalintaisia. Annoksen tuli soveltua myös ammattimaiseen valmistukseen ravintolakeittiössä.

Perjantai-iltana kaupungin kaduilla juostaan Rovaniemi Reindeer Sprint Race -porojen kiihdytyskilpailu, jonka avauksen yhteydessä julkistetaan myös kolmen finalistin lopullinen joukko.

Kisa huipentuu 24. maaliskuuta lauantaiseen finaaliin, jota yleisö pääsee seuraamaan hotel Santa Clausin alakertaan syntyvässä kisakeittiössä. Vuoden Porokokki -palkitut julkistetaan iltatapahtumassa kello 19.

Kilpailun koordinaattori Risto Saukkoriipi Rovaniemen Kehitys Oy:stä odottaa finaaliviikonloppua innostuneena.

- Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa Rovaniemellä vietettäisiin aina maaliskuussa koko viikon mittaista poroviikkoa kisatapahtumineen. Tämä viikko ajoittuisi aina viikolle 12, sanoo Saukkoriipi.

Vuoden Porokokki 2012 finalistiparit:

Matti Vesikkala ja Teppo Säkkinen, Ravintola Savoy, Helsinki

Timo Nieminen ja Antti Tuononen, Hullu Poro Oy, Sirkka

Joel Lappalainen ja Anatoly Lvov, Holiday Club Saimaa, Lappeenranta

Kristian Karnell ja Aarne Pekkala, City Hotel Oy, Rovaniemi

Juho Seurujärvi ja Jussi Kumpulainen, Cafe Toivo, Rovaniemi

Herkko Volanen ja Risto Mikkola, Ravintola Motti, Helsinki