Hyppää sisältöön

Ahvenkosken alkavat siltatyöt eivät häiritse tieliikennettä

E18 Koskenkylä–Kotka-hankkeen merkittävimpiin kohteisiin kuuluvien Ahvenkosken siltojen varsinaiset rakennustyöt alkavat tämän viikon lopussa. Ensimmäiseksi rakennetaan Ahvenkosken itäisen haaran ylittävän sillan alusrakenteet. Siltojen rakennustyöt eivät aiheuta tieliikenteelle poikkeusjärjestelyjä. Kokonaisuudessaan työt kestävät 2014 kesään saakka.

Havainnekuva Ahvenkosken silloista. Kuva: Liikennevirasto

PYHTÄÄ Ahvenkoskelle rakennetaan yhteensä kolme siltaa. Ahvenkosken läntisen haaran kohdalle tulee 260 metriä pitkä teräsbetoninen siltapari. Itäisen haaran kohdalle rakennetaan yksi 145 metriä pitkä langerpalkkisilta.

Työt aloitettiin tammikuussa työsiltojen rakentamisella. Varsinaiset rakennustyöt alkavat nyt Ahvenkosken itäisen haaran ylittävän sillan alusrakenteiden rakentamisella.

- Elokuussa 2012 siirrymme teräsrakenteiden kasaamiseen, kesällä 2013 valetaan betonikannet, ja pintarakenteet valmistuvat kesällä 2014, kertoo kohteesta vastaava lohkopäällikkö Risto Laamanen.

Läntisen haaran siltojen rakentaminen etenee siten, että paalutustyöt aloitetaan maaliskuussa 2012. Ensimmäisen läntisen sillan kannen valu on syyskuussa 2012, ja toisen läntisen sillan kannen valu on toukokuussa 2013. Siltojen pintarakenteet valmistuvat kesällä 2013.

Projektijohtaja Hannu Lehtikankare Liikennevirastosta kertoo, että Ahvenkosken sillat ja niille johtava Markkinamäen tunneli ovat E18 Koskenkylä–Kotka-hankkeen merkittävimmät ja rakennusteknisesti vaativimmat kohteet.

- Myös siltojen eteläpuolella sijaitseva Natura-alue on huomioitu rakentamisessa. Silloista tulee näyttävä maamerkki. Läpinäkyvät meluesteet avaavat kauniit merimaisemat tienkäyttäjille.

Uudelle tielinjaukselle rakennettavien siltojen rakennustyöt eivät aiheuta tieliikenteelle poikkeusjärjestelyjä. Kalastajilta ja veneilijöiltä on kulku estetty uuden tielinjauksen ja valtatie 7:n väliselle alueelle Ahvenkosken läntisessä haarassa. Itäinen haara on avoin vesiliikenteelle.