1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Heikki Hursti

Ruuanjakelu sai siunauksen uusille tiloilleen - jonosta ei päästä eroon

Sosiaalivirasto on solminut vuokrasopimuksen Hurstin ruuanjakelupisteen uusista tiloista. Avustustilat siirtyvät naapuriin entisen Valintatalon vanhaan liiketilaan Helsinginkadulla.

Heikki Hursti
Heikki Hursti jakaa ruokaa ja vaatteita Helsingin Kalliossa.
Heikki Hursti jakaa ruokaa ja vaatteita Helsingin Kalliossa.YLE

HelsinkiAlun perin Hursti arveli tilojen avautuvan jo ensi viikolla, mutta tilat vaativat sen verran remontointia, että avajaisia vietettäneen vasta maaliskuun loppupuolella.

- Likaiset seinät maalataan ja muutama väliseinä pitää repiä pois. 30-päiselle avustuskatraallemme pitää tehdä tarpeeksi isot sosiaalitilat, että saadaan keitettyä heille puurot ja kahvit, sanoo Heikki Hursti.

Hursti uskoo, että isomman tilan ansiosta ruuanjakeluun on mahdollista ottaa lisää vapaaehtoisia, joita olisi jatkuvasti tulossa lisää. Uudet tilat ovat suuruudeltaan noin 567 m2. Katutason liiketilojen osuus on noin 460 m2 ja alakerran varasto- sekä sosiaalitilojen osuus noin 107 m2. Vuokrasopimus on solmittu toistaiseksi.

Sosiaalivirasto edellytti uutta tilaa etsiessään, ettei jakelusta synny jonotusta kadulle eikä häiriöitä ympäristölle.

- Tuskin päästään kokonaan jonosta eroon. Pienemmäksi se varmaan muuttuu, mutta sille emme voi mitään, että jotkut tulevat jonottamaan jo kahdeksalta aamulla. Olemme vakuuttaneet heille, että ruoka ei lopu kesken, mutta ehkä se on sellainen sosiaalinen tapahtuma monelle.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi