1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. paperinkeräys

Paperinkeräys avaa tuotantoyksikön Rovaniemelle

Kierrätys- ja ympäristönhuoltopalveluyhtiö Paperinkeräys Oy avaa uuden tuotantoyksikön Rovaniemelle. Yksikössä keskitytään keräyspaperin ja -kartongin sekä pahvin ja muun pakkausmateriaalin käsittelyyn.

paperinkeräys

Tuotantopäällikkö Tapio Kiviojan mukaan Rovaniemen yksikkö ottaa vastaan ja käsittelee sekä kuluttajien että kaupan ja teollisuuden hyötyjakeita.

- Käsittelemme Rovaniemellä myös kirjapainojen hylkymateriaaleja sekä kaupan ja teollisuuden muovijätteitä. Toimintavarmuutemme on hyvä, sillä olemme investoineet uuteen paalauskoneeseen, ja meillä on käytössämme uudet, saneeratut tilat, Kivioja toteaa.

Pohjois-Suomessa on uudelleen hyödynnettävän materiaalin syntypisteitä muuta Suomea selvästi vähemmän ja välimatkat keräyskohteiden välillä ovat pitkät.

- Olemme Rovaniemellä ensimmäisten toimijoiden joukossa, jotka hyvittävät rahallisesti jätteentuottajia hyötyjakeista, kuten pahvista. Hyödynnettävät jakeet on tärkeä saada kiertoon ja tämä kannustaa siihen, Kivioja kertoo.

Yksikön materiaalien käsittelystä vastaa MHK-Kuljetus Oy, joka on ollut pitkään Paperinkeräyksen kumppani keräyspaperin ja -kartongin sekä muiden kuitujen kuljettamisessa.

Käsitelty keräyspaperi kuljetetaan UPM-Kymmene Oyj:n Kaipolan tehtaalle siistattavaksi. Tämän jälkeen siitä valmistetaan luettelo- ja sanomalehtipaperia. Pahvi ja keräyskartonki paalataan ja toimitetaan Poriin Corenso United Oy:n kartonkitehtaalle, missä siitä valmistetaan hylsykartonkia.

Paperinkeräys Oy on metsäteollisuuden omistama, vuonna 1943 perustettu yhtiö.

Paperinkeräys Oy ei ole ensimmäinen Rovaniemellä toimiva papereita ja pahveja kierrättävä yritys. Alalla toimii Rovaniemellä useita paikallisia yrityksiä, kuten Ekotiimi, MP Roskaton ja Heikkinen & Puljula Oy.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi