1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. suomalainen keittiö

Martta-vaikuttaja ja ruokalähettiläs saivat tunnustuksen

Uudenmaan Marttojen kotitalousneuvoja Hilkka Huttunen ja keittiömestari Kim Palhus ovat saaneet Jaakko Kolmosen rahaston tunnustuspalkinnot suomalaisen ruokakulttuurin vaalimisesta. 3000 euron suuruiset palkinnot jaettiin tänään Helsingin yliopiston järjestämässä ruokakulttuurin juhlaseminaarissa.

Huttusta kiitellään siitä, miten hän nostaa työssään vahvasti esiin suomalaiset ruokasesongit kuten kevään villivihannekset ja syksyn marjat ja sienet. Hän on työskennellyt Uudenmaan Marttojen kotitalousneuvojana yli 15 vuotta. Huttusella on palkintoraadin mukaan taito nähdä muiden maiden ruokakulttuurien yhteydet suomalaiseen ruokakulttuuriin.

Useissa suomalaisissa huippuravintoloissa työskennellyt Palhus on puolestaan Suomen ruokalähettiläänä edistänyt suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin tunnettuutta. Motin, Savoyn, Kämpin ja Kanavarannan kautta Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen ravintolatoimen päälliköksi siirtyneen Palhus on myös pitkään tehnyt yhteistyötä eri ministeriöiden kanssa edistääkseen suomalaista ruokakulttuuria ja elintarvikevientiä.

Raati palkitsi Huttusen ja Palhusin lisäksi Pohjois-Karjalan Marttojen Piirakkapajan.

Vuonna 2011 Alfred Kordelinin säätiöön perustettu Jaakko Kolmosen rahasto on Suomen suurin ruokakulttuurin alalla toimiva rahasto.