Keskisuomalainen ei tee "Hesareita"

Sanomalehti Keskisuomalainen pitää sivunsa edelleen broadsheet-koossa, eikä aio ainakaan lähiaikoina siirtyä pienempään tabloid-kokoon. Tulevaisuus on kuitenkin avoin.

Kuva: YLE Keski-Suomi

KESKI-SUOMI Keskisuomalainen-konsernin toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi kertoo, että yhtiö ei sulje pois pienempään kokoon siirtymistä tulevaisuudessa. Helsingin Sanomat aikoo siirtyä ensi vuoden alussa nykyisestä suuresta lehtikoosta, pienempään, iltapäivälehden tyyppiseen kokoon.

- Mitään konkreettisia suunnitelmia formaatin muuttamiseksi ei toistaiseksi ole. Meillä on ollut broadsheet -lehtiformaatti pitkän aikaa ja se on toiminut erittäin hyvin. Se ei kuitenkaan sulje pois sitä, että tabloidkin on tulevaisuudessa vaihtoehto, Kangaskorpi kertoo.

Hän pitää Helsingin Sanomien päätöstä sivukoon vaihdosta mielenkiintoisena ja uskoo, että moni muukin lehti tulee pohtimaan tabloidiin siirtymistä.

- Täytyy seurata, miten markkinat ottavat tämän Helsingin Sanomien muutoksen vastaan. Se tulee herättämään erittäin paljon keskustelua sekä toimialan sisällä että lukijoiden piirissä. Sitä keskustelua kannatata tulkita ja kuunnella herkällä korvalla, Vesa-Pekka Kangaskorpi toteaa.