Sairaanhoitopiiri kokeilee sähköistä ilmoittautumista

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri kokeilee potilaan sähköistä ilmoittautumista. Järjestelmä on parhaillaan koekäytössä Taysin tuki- ja liikuntaelinsairauksien poliklinikalla ja maaliskuusta alkaen Valkeakosken aluesairaalassa. Kokemusten perusteella päätetään käytännön laajentamisesta muihin yksiköihin.

Opintoihin Ilmoittautuminen
Acuta, jonotusnumero
YLE / Antti Eintola

PirkanmaaIlmoittautuminen tapahtuu päätelaitteilla. Laitteen avulla voidaan sairaanhoitopiirin mukaan nopeuttaa asiakaspalvelua, parantaa potilaan tietosuojaa ja vapauttaa sairaalan henkilökuntaa hoitotyöhön.

Kummallakaan kokeilussa mukana olevalla poliklinikalla ei ole ollut omaa erillistä ilmoittautumispistettä. Tarvittavat tiedot on kirjattu joko vastaanoton aikana tai sairaalan yhteisessä ilmoittautumispisteessä.

Laitteiden avulla potilas voi tarkistaa ja tulevaisuudessa myös tarvittaessa korjata omat henkilötietonsa, jotka päivittyvät suoraan potilastietojärjestelmään.

Päätelaitteet myös opastavat potilasta kulkemaan oikeaan paikkaan, myös kulkureittien varrella.

Henkilökunta puolestaan saa sähköisen ilmoittautumisjärjestelmän avulla ajantasaisen tiedon potilaan olinpaikasta sairaalassa ja saapumisesta odotustilaan.

Ajanvarauksille ilmoittaudutaan näyttämällä Kela- tai ajokorttia päätelaitteella. Sairaalan henkilökunta opastaa laitteen käytössä tarvittaessa.

Tulevaisuudessa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin potilaat saavat käyttöönsä muitakin sähköisiä palveluita.

Internetin välityksellä potilaat voivat esimerkiksi olla yhteydessä hoitavaan yksikköön, katsella ajanvarauksiaan, laboratoriovastauksiaan, potilasoppaita ja potilasohjeita sekä esittää ateriatoiveensa.

Potilaiden sähköinen ilmoittautuminen on jo käytössä ainakin Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja Etelä-Karjalan keskussairaalassa.

Lähteet: YLE Tampere