1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Etelä-Karjala

Uusi teollisuuspuisto suomalaisyrityksille Pietariin

Suomalaisille konepaja- ja metallialan yrityksille avautuu uusia toimintamahdollisuuksia Pietarissa. Suomalaiset Konecranes ja Rautaruukki perustavat Pietarin koillispuolelle Vsevolozhskiin teollisuuspuiston, joka tarjoaa alihankintaa Pietarin kasvavalle autoteollisuudelle.

Teksti-TV Etelä-Karjala
Mies jyrsii teräksistä koneen osaa.
YLE

Etelä-Karjala- Tarvetta on komponenttien ohella osa- ja laitevalmistukseen sekä suunnitteluun ja huoltoon keskittyvistä yrityksistä, sanoo hanketta vetävän Industry Park East Managementin toimitusjohtaja Martti Huttunen.

Yritys on kehittänyt Tekesin tuella teollisuuspuistokonseptin, joka auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä laajentamaan liiketoimintojaan Venäjälle suomalaisten pörssiyhtiöiden tuella.

- Venäjän lainsäädännöstä johtuen autoteollisuuden kotimaisuusasteen on oltava korkea, joten myös alihankkijoiden on toimittava Venäjällä, sanoo Huttunen.

Rakentamisen määrä alkaa vuonna 2013

Teollisuuspuistolle on varattu 30 hehtaarin suuruinen tontti alueelta, jossa toimivat jo ennestään Nokian Renkaat sekä Fordin autotehdas. Leningradin Oblastin aluehallinto ja Industry Park East Management allekirjoittivat asiassta aiesopimuksen Pietarissa tiistaina.

Uuden teollisuuspuiston rakennustöiden on määrä alkaa vaiheittain vuonna 2013 siten, että kaikkiaan jopa 45 000 neliömetrin suuruiset tilat ovat valmiina kolmen vuoden kuluttua. Puistosta vuokrataan tuotantotiloja myös venäläisille yrityksille.

Industry Park East Managementin laskelmien mukaan puistoon voisi sijoittua jopa parikymmentä pientä ja keskisuurta metalli- ja konepajateollisuuden yritystä, jotka työllistäisivät Pietarissa noin 600 henkilöä. Tällä hetkellä neuvotteluja käydään kolmen yrityksen kanssa liiketoimintojen laajentamista Pietariin.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala/ Jari Tanskanen

Lue seuraavaksi