1. yle.fi
  2. Uutiset

Hesari vetää lehtiä tabloideiksi

Suomalaiset sanomalehdet ovat pian pakotettuja siirtymään Helsingin Sanomien perässä nykyisestä koostaan pienempään tabloid-kokoon, ennustaa Kalevan päätoimittaja Markku Mantila.

Teksti-TV Oulu
Sanomalehdet Kaleva ja Koillissanomat
Sanomalehdet ovat siirtymässä suuresta koosta pienempään tabloidiin. Oululainen Kaleva haluaisi pysyä nykyisessä koossaan. Koillissanomat harkitse siirtymistä pienempään kokoon.YLE

Mantila muistuttaa, että ilmoittajat ovat suuntautumassa sanomalehtien omistaman Kärkimedian kautta maanlaajuisesti tabloid-kokoiseen ilmoitusmateriaaliin.

- Näin ollen lehtien on järkevää siirtyä myös pienempään formaattiin. Kaleva haluaisi pysyä nykyisessä koossaan, Mantila sanoo.

Päätoimittaja Mantila sanoo, ettei ainakaan hän ei ole löytänyt toistaiseksi yhtään tabloid-muutosta, joka olisi kääntänyt levikkikäyrät ylös.

- Eivätkä muutokset ole tuoneet liiemmin uusia mainostajia. Sen vuoksi haluaisin pitää Kalevan nykyisessä koossaan. Mutta totuus on se, että jos suuret siirtyvät tabloidiin, perässä on mentävä, vaikka pitkin hampain.

Pohjois-Pohjanmaalla muun muassa Koillismaalla ilmestyvä Koillissanomat harkitsee parhaillaan tabloidiin siirtymistä.

Ylivieskassa ilmestyvä Kalajokilaakso aikoo pysyä toistaiseksi nykyisessä isossa koossaan.

- Meidän keskiviikkonumeromme kattaa taloudesta noin 80 prosenttia. Se on on painava syy pysyä nykyisessä koossa, sanoo Kalajokilaakson päätoimittaja Seppo Kangas.

Lähteet: YLE Oulu/Ensio Karjalainen

Lue seuraavaksi