1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomalainen "pilkunviilaus" riemastuttaa netissä

Suosittu amerikkalainen Cracked-huumorisivusto listasi sanoja, joita ei englannin kielessä ole, mutta joita kieli kipeästi tarvitsisi. Ykköspaikan sai - mikäs muukaan kuin suomalainen termi "pilkunviilaaja".

Kuva: YLE Etelä-Karjala

- Kun me - kenties sopimattomasti - käytämme termiä "oikeinkirjoitusnatsit", suomalaisilla on paljon osuvampi ilmaisu: "pilkunviilaaja", artikkelissa kirjoitetaan.

Cracked ei tosin tietenkään käyttänyt termiä "pilkunviilaaja", vaan yleisempää, hieman ronskimpaa ilmaisua, jolla viitataan kielipoliisien suoranaiseen seksuaaliseen kanssakäyntiin pilkkujen kanssa.

Sivusto listasi yhteensä 9 sanaa, joita englannin kielestä ei esimerkiksi USAn kansalaisten harmiksi löydy.

Näitä ovat esimerkiksi saksalainen termi "Neidbau", jolla viitataan rakennukseen, jonka naapuri on rakentanut pihalleen varta vasten ärsyttääkseen kanssanaapuriaan, sekä georgialainen ilmaisu "Shemomedjamo", jolla tarkoitetaan syömistä reilusti kylläisenä olon tunteen yli.

Ulkomaalainen terminologia on riemustuttanut ihmisiä siinä määrin, että tiistaina julkaistu artikkeli oli kerännyt keskiviikkona keskipäivään mennessä jo yli 7000 facebook-tykkäystä.