Laihtunut Kim Dotcom pitää todisteita vääristeltyinä

Tiedostonjakosivusto Megauploadin saksalais-suomalainen perustaja Kim Dotcom uskoo voittavansa poliittisena pitämänsä oikeudenkäynnin. Tapauksesta on muodostumassa historian suurin tekijänoikeuksia koskeva oikeudenkäynti. Dotcom on antanut ensimmäisen haastattelunsa tammikuisen pidätyksensä jälkeen.

Ulkomaat

Tuoreessa New Zealand Herald -lehdessä Dotcom syyttää yhdysvaltalaisviranomaisia sähköpostien ja muun todistusaineiston valikoinnista siten, että todisteet ovat harhaanjohtavia. Hän vakuuttaa kuitenkin olevansa varma, etteivät viranomaiset voita oikeudessa.

Dotcomin mukaan Megauploadissa oli ihmisiä, joiden tehtävänä oli poistaa aineisto, joka mahdollisesti rikkoo tekijänoikeuksia. Syytteen mukaan Dotcom ja Megaupload poistivat rutiininomaisesti linkit loukkaavaan aineistoon mutta jättivät itse aineiston ennalleen.

Dotcom sanoo, ettei hän saanut ensimmäisenä vankeuspäivänään Aucklandissa perustarpeita kuten peitettä ja wc-paperia. Lisäksi hän väittää, että vartijat herättivät hänet kahden tunnin välein tarkistaakseen, että hän on yhä sellissään ja elossa.

Dotcom kertoo kuitenkin löytäneensä vankeudesta erään hyvän puolen: Hän sanoo laihtuneensa 16 kiloa.

Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan Dotcom on kumppaneineen jakanut miljoonia laittomia latauksia. Jakamisen vuoksi musiikin- ja elokuvien tekijöiden lasketaan menettäneen puoli miljardia dollaria tekijänoikeuskorvauksia.

Dotcom pidätettiin 20. tammikuuta. Hänet vapautettiin viime viikolla takuita vastaan. Dotcom saa olla nyt Aucklandin kodissaan. Häneltä on kielletty internetyhteys.

Lähteet: AP