Hyppää sisältöön

Aamun kirjassa Maritta Lintusen Sydänraja

Sydänraja kertoo nuoresta Ronjasta, joka lukiessaan isoenostaan Otosta hurahtaa sotasankari Oton maailmaan. Hän omistaa koko elämänsä Oton palvontaan ja liittyy naisten ääri-isänmaalliseen Sydänraja-liikkeeseen.

Maritta Lintunen
Kirjailija Maritta Lintunen on kirjoittanut romaanin siitä miten nuori nainen innostuu ääri-isänmaallisesta liikkeestä. Lintunen on Aamun kirjassa Nadjan ja Sepon vieraana.

Maritta Lintunen pohtii kirjassaan sitä, miksi ihminen haluaa fanaattisesti omistautua jollekin ryhmälle ja hävittää kaiken entisestä elämästään. Sydänraja-liike tarjoaa Ronjalle väylän toteuttaa ajatuksiaan. Romaanissa on myös toinen fanaattinen ryhmä, uskovaisten Lähetysmatkalaiset, joka vie Jumalan sanaa ja avustuksia Venäjän Karjalaan.

Useat naiskirjailijat ovat viime vuosina kirjoittaneet sodan laahuksesta, joka ulottuu sukupolvelta toiselle. Maritta Lintunen on kuitenkin löytänyt uuden näkökulman siitä, miten nuori sukupolvi alkaakin ihailla isänmaallisuutta. Mielenkiintoisesta asetelmastaan huolimatta romaaniin olisi kaivannut lisää koskettavuutta ja elämänmakua.

Maritta Lintunen

Sydänraja (2012)

Heijastus (2009)

Sukukaktus (2003)

.
.