Näin aihetta kommentoitiin YLE Savon Facebook-sivuilla

jääkaapit
YLE / Anna Kumpulainen

- Löytyy miesenkeli kuolleen puolisoni muistolle, vaaleanpunaisia sydämiä, kultaisia enkeleitä, ruisleivästä itse tehty sydän, sekä majakka. Kuinka vaalia poisnukkuneen puolison muistoa?

- Lapsen magneettikirjaimilla olen kirjoittanut "SYÖ, LIHO, MURJOTA".

- Lapsenlapseni elämäniloisia piirroksia?

- Pariisista ostettu jääkaappimagneetti jossa kuvataan keväistä, vanhaa, Pariisia. Tuo mieleen mukavia yhteisiä muistoja.... lasten kuvia, pullonavaaja, vanha lukujärjestys ja moderni liitutaulu.

- Kaikki postikortit menevät jääkaapin oveen josta sitten ajan kanssa poistuvat. Nyt on ovessa pari valokuvaa, paljon itse tehtyjä magneetteja, kummilapsen piirustuksia ja valokuvakollaasi lehmistä :)

- Jääkaapin ovessa on magneetteja, joihin on painettu ruokaohjeita sekä lämpömittari, Skotlannin matkalta soiva säkkipilli ja magneetti, jossa pulska ukko skottihameessa ajaa moottoripyörää ja soittaa säkkipilliä :D Lisäksi löytyy lohikäärme ja klipsi, jossa roikkuu valtaisa nippu maksamattomia laskuja. Meillä on ihan liikaa kaikkea turhaa jääkaapin ovessa.

- Köyhän opiskelijan jääkaappi: Voima-lehdestä leikattu taideteos jossa teksti "ONE DAY THE POOR WILL HAVE NOTHING ELSE EAT BUT THE RICH", ystävien passikuvia, runomagneetteja ja erinäisiä lahjoiksi saatuja magneetteja, lehtileike lahjoitusruokajakelun ajankohdista sekä I<3Kuopio-etuseteli.

- Sitten on liikaa tavaraa kun osa tippuu ovea aukoessa :D Ja kyllä itse ainakin mielenkiinnolla katselen muiden jääkaappien ovia, siihen on niin helppoa laittaa näkyville muistettavia asioita kun nykyään ei hirveästi sellaisia muistilapputauluja ole.

- Kuntosalin vuorolista :), muistilappuja, erilaisia magneetteja, korkinavaaja.

- Lasteni ihanat lapsuuskuvat, muutama koristemagneetti, sähkölamppu, jota en ymmärrä miks se siinä on, ja sitten on Savon Sanomista leikattu leike, jossa luovuustutkija Virpi Haaviston lause: Luovia yksilöitä leimaa se, että he uskaltavat käyttää persoonansa ääripäitä jatkuvasti. Ei niin, että kun olen tässä virassa, niin minun täytyy olla kurinalainen.

- Hauska juttuidea! Piti ihan mennä katsomaan mitä sieltä ovesta löytyy :). Mm. näitä on meidän jääkaapinovessa: lunastamattomia lotto- ja raaputusarpavoittoja, postikortteja ja sarjakuva, joka kertoo kissojen tavasta hallita ihmisiä sekä magneetti, jossa lukee veni, vidi, visa -tulin, näin, shoppasin :)

- Lastenlasten kuvat, mietelauseita, muutama sopiva Viivi ja Wagner lehtileike.

- Mietelausemagneetit, joita ei ehkä tule luettua joka päivä, muistuttavat ystävistä joilta on ne saanut. Viivi ja Wagner -jutut taas tuovat iloa alkavaan päivään kun aamuisin menee jääkaapille ja tutkii on kaapissa enää mitään muuta kuin homehtuneita ruoan jämiä.

Lähteet: YLE Savo