1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teri Niitti

Stylisti: Pukeutuminen on positiivista valehtelua

Teri Niitti on muodin ja tyylin huippuammattilainen, jota on tituleerattu Suomen ykköstylistiksi. Miehen mielestä pukeutumisessa mittanauhaa tärkeämpi ase on kokovartalopeili ja päällä pitää pitää sellaisia vaatteita, joissa viihtyy.

Teri Niitti
Teri Niitti ja Tiina Hulkkonen vaatekaupassa.
Teri Niitti ja Tiina Hulkkonen pohtivat vaihtoehtoja.YLE Keski-Suomi / Minna Matintupa

Keski-SuomiEi ole mitään päällepantavaa - sitähän kuullaan eri äänensävyillä eri puolilla maata. Mutta jotta sitä olisi, pitää nähdä vähän vaivaa.

- Lehdistä näkee sen hetkiset trendit, mutta tärkeintä on, että itse pitää siitä mitä on päällä. Kriittisesti pitää tosin suhtautua siihen mitä peilistä näkyy. Hulluttelu on hyväksi, ei pukeutuminen ole niin kovin vakava asia, Niitti sanoo.

Vaatteiden hankintatavaksi hän suosittelee kotona sovittamista.

- Useimmissa liikeissä voi vähintäänkin sopia palauttamisesta, jos ei sitä luvata ihan automaattisesti. Kun vaatteen vie kotiin, voi tarkistaa miten se sopii muun vaatevaraston kanssa.

Vaatteilla voi muotoilla vartalon

Stylistin perustyötä on neuvoa ihmisiä olemaan edukseen. Se tarkoittaa esimerkiksi vartalotyypin mukaista pukeutumista. Pukeutumalla voi pidentää jalkoja, kaventaa vyötäröä ka poistaa hyllyviä paikkoja.

- Kapeat housut pidentävät jalkoja, ja siihen voidaan tietenkin yhdistää korkokengät. Leveä napakka vyö, sillä voidaan tehdä vyötäröä. Ihmisen siluettihan on sellainen, että kun vedetään joku paikka tiukaksi, siihen tulee kurvit. Moni puhuu pökkelövartalosta, mutta kun lisätään volyymia ylös ja kavennetaan vyötäröltä, niin sieltä löytyykin se nainen.

Vaaka on vihollinen

Teri Niitti sanoo, että vaaka ja mittanauha ovat pukeutujan vihollisia.

- Ei pukeutumista tehdä numeroilla. Paras ystävä on kokovartalopeili, olennaista on se, että itse pitää siitä miltä näyttää. Ei pidä vääntäytyä johonkin ulkoa annettuun muottiin: mieluumin väärässä sesongissa iloisena kuin tässä sesongissa surullisena.

Trendeistä pitääkin Niitin mukaan poimia se mistä itse pitää.

Lähteet: YLE Keski-Suomi