1. yle.fi
  2. Uutiset

Talviloman riemua Kokkolassa

Lättyjä iglussa, helmitöitä Isojärvellä, hiihtoa mummon kanssa Santahaassa ja pulkkamäen hurmaa "Roskarukalla". Yle Keski-Pohjanmaa kävi katsomassa missä kokkolalaislapset hiihtolomallaan luuraavat.

talviloma
Seitsemän poikaa kurkistaa Pingu-leirillä rakennetun lumi-iglun oviaukosta
Yle / Kia-Frega Prepula

Villa Elban Pingu-leirillä on hiihtolomaviikolla rakennettu lumesta igluja ja käyty pilkillä. Vain Oonan pilkkiin tarttui merestä ahven. Leirillä on ollut 17 lasta ja hauskaa on ollut, leiriläiset vakuuttelivat yksissä tuumin.

Justus ja Juliaana Jokela lähtivät torstaina Santahakaan hiihtoretkelle mummonsa Marja Isosalon kanssa. Reppuun oli pakattu lämmintä kaakaota ja leipiä ja tarkoituksena oli hiihtää ja nauttia yhdessäolosta. Juliaanan mielestä hiihtolomassa parasta on, kun saa olla hiihtämässä ja mummolassa.

Myös Vilma ja Viivi Heinonen olivat tulleet hiihtämään Santahakaan äitinsä Mirjan kanssa. Heinosen perhe on lomallaan luistellut, lasketellut ja käynyt kylpylässä.

- Parasta on, kun on aikaa olla lasten kanssa, Mirja totesi. Hiihtolenkin jälkeen tarkoituksena oli vielä ennättää laavulle makkaran paistoon.

Kokkolan "Roskarukalla" oli puolen päivän aikaan harvinaisen vähän laskettelijoita.

- Ehkä moni muukin nukkuu kauan, naurahti Tiina Tupeli. Tupeli-Hagströmin perheessä on lomaa vietetty fiiliksen mukaan. Tällä kertaa huvitti lähteä pulkkamäkeen.

Mikäpä oli torstaina ulkoillessa. Aurinko jaksoi näyttäytyä ja parhaimmillaan tuntui jo keväältä, kun lämpömittari kipusi + 6 asteeseen.

Kokkolan Isojärvellä 4H-yhdistyksen Terra Novassa lapset ovat hiihtolomaviikolla kokeilleet lumikenkäkävelyä ja lumenveistoa.

4H-yhdistyksen hiihtolomatarjontaan on kuulunut myös lautapelien pelailua, kokkailua ja askartelua. Nelli ja Emma tekivät sorminukkeja ja muovihelmitöitä.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Lue seuraavaksi