1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Iron Skyn Suomen ensi-ilta Kajaanissa

Helmikuussa Berliinin elokuvajuhlilla suurta huomiota herättänyt Iron Sky -elokuva saa Suomen ensi-iltansa Kajaanissa. Road trip -hengessä toteutettava kiertue kattaa kaiken kaikkiaan 20 kaupunkia. Kiertue alkaa Kajaanista 13. maaliskuuta ja päättyy huhtikuussa Vantaalla.

kulttuuri
Luonnos elokuvasta Iron Sky
Kuunatsit todistavat sen, että hyvään ideaan kannattaa uskoa.Labra Visuals / Henri Salenius

KajaaniKajaanin esityksen jälkeen järjestetään 45 minuuttia kestävä keskustelutilaisuus, jossa elokuvan tekijät vastaavat ennakkonäytösyleisön kysymyksiin ja kertovat elokuvan kehitys- ja tuotantovaiheista.

Iron Sky on kansainvälisin voimin toteutettu suomalaiselokuva, jonka päätuottajana toimii Blind Spot Pictures. Osatuottajia ovat saksalainen 27 Films Production ja australialainen New Holland Pictures. Elokuvan on ohjannut Timo Vuorensola ja käsikirjoittanut Michael Kalesniko Johanna Sinisalon alkuperäistarinan pohjalta. Elokuvan pääosissa ovat Christopher Kirby, Julia Dietze, Götz Otto, Peta Sergeant, Udo Kier ja Stephanie Paul.

Ensi-ilta järjestyi Kajaaniin Kainuun ammattiopiston kulttuurialalla käynnissä olevan Elokuvan ja median palvelukeskus -hankkeen, Kajaanin Bio Rexin ja elokuvan päätuotantoyhtiö Blind Spot Picturesin yhteistyönä.

Lähteet: YLE Kainuu

Lue seuraavaksi