Kuudennen kerroksen naiset ei tarjoa yllätyksiä

Ohjaus: Philippe Le Guay Alkuperäinen nimi: Les femmes du 6ème étage Alkuperämaa: Ranska 2010 Pääosissa: Fabrice Luchini, Sandrine Kiberlain, Natalia Verbeke, Carmen Maura, Lola Dueñas, Berta Ojea S

Ylen aamu

Jean Louis Joubert on leppoisan mukavaa elämää viettävä varakas yksityisyrittäjä. Perheen kaksi poikaa ovat sisäoppilaitoksessa ja rouva Joubert viettää aikaansa muiden rouvien kanssa, kahvitellen ja bridgeä pelaten. Tämän porvarillisista porvarillisimman perheen elämä muuttuu, kun heidän kotiapulaisekseen palkataan nuori espanjalainen María. Kuinka ollakaan ihastuu vakaa perheenisä kauniiseen kotiapulaiseen. Marían myötä Jean Louis tutustuu myös muihin, talonsa kuudennessa kerroksessa asuviin kotiapulaisiin ja heidän elämäänsä. Tämä tutkimusretki toiseen todellisuuteen avaa miehen silmät, eikä mikään ole pian enää niin kuin ennen.

Koska me kaikki olemme pohjimmiltamme samanlaisia ja yhtä arvokkaita tulisi meidän unohtaa meitä erottavat sosiaaliset raja-aidat ja olla tasavertaisia keskenämme. Siinä pähkinänkuoressa tämän pikku herttaisen elokuvan sanoma. Mukaan on ujutettu myös pientä sosiaalista kritiikkiä, mutta enimmäkseen tässä kuljetaan leppoisan silmienavausromanttisenkomedian ehdoilla. Tarina ei juuri yllätyksiä tarjoa ja se on kerrottu toimivasti, vaan ei lopulta kovin vangitsevasti.

Kepeästi kuplivan tunnelman ja kauniiden kaupunki- ja maalaismaisemien ohella parasta antia Kuudennen kerroksen naisissa ovat sen näyttelijät. Heidän joukostaan löytyy niin isäntää esittävän Fabrice Lucinin ja yhtenä palvelijattarista nähtävän Carmen Mauran tapaisia veteraaneja kuin nuorta María esittävän, jo parissa Amerikan filmissäkin vilahtaneen, ihastuttavan Natalia Verbeken tapaisia uudempia tulokkaita.

Lähteet: Yle Uutiset / Esko Rautakorpi