Halpabussi alkaa ajaa Turusta Helsinkiin

Halpabussiyhtiö Onnibus alkaa liikennöidä kesäkuun alussa uudella reitillä Raisio-Turku-Helsinki. Halvimmillaan matka maksaa kolme euroa. Yhtiö jätti tänään hakemuksen uudesta reitistä Varnais-Suomen ELY-keskukseen.

Teksti-TV Turku
Onnibus matkalla Tampereelta Poriin
YLE / Jarkko Laaksonen

Vuoden alussa toimintansa Tampere-Pori-välillä aloittanut halpabussiyhtiö Onnibus laajentaa reitistöään. Kesäkuun 4. päivänä Onnibus alkaa ajaa pikavuoroliikennettä kahdella uudella reitillä: Tampere-Hämeenlinna-Helsinki ja Raisio-Turku-Helsinki.

Suomen pikavuoroliikenne vapautuu asteittain kilpailulle, kun vanhat yksinoikeudet päättyvät. Onnibus Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö kertoo, että uudet reitit on jouduttu suunnittelemaan niin, ettei suurten bussiliikennöitsijöiden yksinoikeuksille aiheuteta joukkoliikennelaissa määritettyä "vakavaa ja jatkuvaa haittaa":

- Emme voi lähteä Turun tai Tampereen keskustoista emmekä poiketa Hämeenlinnan keskustaan. Hyvä puoli asiassa on se, että nyt pikavuoroliikennettä saadaan alueille, jossa sitä ei ennestään ole ollut, sanoo toimitusjohtaja Pekka Mättö.

Turun reitti lähtee Raisiosta ja kulkee Ylioppilaskylän ja Kupittaan kautta 1-tielle. Reitti kulkee Otaniemen ja Keilaniemen kautta ja päätepysäkki on Kampissa Fredrikinkadulla. Osa vuoroista ajetaan Turun lentoasemalle. Näin muodostuu yhteydet pääkaupunkiseudulta Ryanairin Lontoon lennoille. Halpabussilla pääsee halpalennoille alkaen kolmella eurolla.

Lähteet: YLE Turku