Halpabussiyhtiö alkaa ajaa Tampereelta ja Turusta Helsinkiin - Lisää vuoroja Poriin

Tampereen ja Porin välillä liikennöivä Onnibus on jättänyt hakemuksen uusista reiteistä väleille Raisio-Turku-Helsinki- ja Tampere-Hämeenlinna-Helsinki. Yhtiö myös lisää vuoroja Porin ja Tampereen välille.

Teksti-TV Tampere
Onnibus Tampereen linja-autoasemalla
YLE / Jarkko Laaksonen

PoriOnnibus on liikennöinyt Tampereen ja Porin välillä vuoden 2012 alusta. Yritys laajentaa toimintaa Suomen pikavuoroliikenteen vapautuessa asteittain. Uusilla reiteillä ei pääse bussin kyytiin kaupunkien keskustoissa, sillä keskustojen väliset reitit vapautuvat vuonna 2014. Yhtiön tavoitteena on aloittaa liikennöinti 4. kesäkuuta.

Tampereella reitti lähtee Linnainmaan Koilliskeskukselta ja kulkee Kaukajärven, Hervannan ja Vuoreksen kautta 3-tielle. Hämeenlinnassa pysäkki on Eureninkadulla ja pohjoisen suunnassa Citymarketin pihassa. Helsingissä on käytössä Mannerheimintien pikavuoropysäkit.

Turun reitti lähtee Raisiosta ja kulkee Ylioppilaskylän ja Kupittaan kautta 1-tielle. Reitti kulkee Otaniemen ja Keilaniemen kautta ja päätepysäkki on Kampissa Fredrikinkadulla. Osa vuoroista ajetaan Turun lentoasemalle.

Lähteet: YLE Tampere