1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

75-vuotias Humperdinck edustaa Britanniaa Euroviisuissa

Britannian edustajaksi Eurovision laulukilpailuihin on valittu veteraanilaulaja Engelbert Humperdinck. 1960-luvulla suosionsa huipulla ollut Humperdinck, 75, on iso suunnanmuutos Britannian euroviisulinjaan, joka ei ole tuottanut menestystä vuosikausiin.

kulttuuri
Engelbert Humpertdinck esiintymässä Uusi aalto -laulukilpailun erikoisvieraana Jurmalassa.
Engelbert Humpertdinck esiintymässä Uusi aalto -laulukilpailun erikoisvieraana Jurmalassa, Latviassa heinäkuussa 2010.Valda Kalinina / EPA

Britannian yleisradioyhtiö BBC valitsi Humperdinckin laulajaksi ja Sacha Skarbekin ja Martin Terefen hänen kilpailukappaleensa kirjoittajiksi. Laulua ei ole vielä julkaistu. Jotakin sen tyylistä voi kertoa se, että Skarbek on toinen James Bluntin You're Beautiful -hitin tekijöistä.

Humperdinck, oikealta nimeltään Arnold Dorsey, on kaikkien aikojen vanhin euroviisulaulaja. Hänen levyjään on myyty hänen 45-vuotisen uransa aikana 150 miljoonaa kappaletta. Hänen tunnetuimpia hittejään ovat Release Me ja The Last Waltz, molemmat vuodelta 1967.

BBC toivoo Humperdinckin elvyttävän brittien kiinnostuksen Euroviisuihin. Se on hiipunut viimeistään voittojen puutteeseen. Viimeisimmästä voitosta, Katrina and the Wavesin Love Shine a Light -kappaleesta, on 15 vuotta.

57. Euroviisut järjestetään toukokuussa Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi