Vaaralliselle hansikaskuristajalle taas vankeutta

Hansikkaat kädessä naisuhrejaan kuristanut oululaismies on saanut uuden vankeustuomion. Oulun käräjäoikeus katsoi, että miestä on pidettävä erittäin vaarallisena. Mies määrättiin vangittavaksi.

kuristaminen

Niin sanottu hansikaskuristaja on taas saanut vankeustuomion seksuaalirikoksista. Rovaniemen hovioikeus langetti edellisen tuomion vuosi sitten keväällä ja vuonna 1993 mies sai vankeustuomion taposta. Hän vapautui vuoden 2009 alussa.

Nyt Oulun käräjäoikeuden käsittelyssä olleet teot tapahtuivat vuoden 2009 keväällä ja syksyllä. Oulun käräjäoikeus antoi perjantaina asiasta julkisen selosteen. Osa oikeudenkäyntiaineistosta määrättiin pidettäväksi salassa 30 vuotta.

Käräjäoikeudella oli käytettävissä miehestä aiemmin tehty mielentilalausunto. Sen mukaan miestä on pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle ja vapaudelle.

Käräjäoikeus langetti 46-vuotiaalle miehelle neljä vuotta ja neljä kuukautta ehdotonta vankeutta törkeästä raiskauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta.

Oulun käräjäoikeus velvoitti miehen maksamaan naisuhreille henkisistä kärsimyksistä korvauksia yhteensä lähes 12 000 euroa.

Mies muun muassa kuristi nahkahansikkaat käsissään kahta naisuhria. Teot tapahtuivat yksityisasunnossa ja hotellihuoneessa.

Mies kiisti oikeudessa syytteet ja pyysi niiden hylkäämistä.

Mies määrättiin vangittavaksi. Lisäksi käräjäoikeus määräsi, että mies vapautuu vankilasta vasta suoritettuun rangaistuksen kokonaan.

Lähteet: YLE Oulu / Tiina-Leena Kurki